Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2013. Október 22. 09:32, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Zalában több mint 5 ezren vesznek részt közfoglalkoztatási programokban

Zalában több mint 5 ezren vesznek részt közfoglalkoztatási programokban

Több mint 250 ember közfoglalkoztatása kezdődött meg szeptemberben Zala megyében

a programokba az idén így 5 200 főt vontak be, a támogatásokra pedig az idén összesen 1,8 milliárd forintot meghaladó összeget fizettek ki - közölte a Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja az MTI-vel.

A startmunka 1,4 milliárd forintot meghaladó központi keretösszeg több mint háromnegyed részét a kistérségi mintaprogramokra fordították. Az összeg jelentős részét mezőgazdasági foglalkoztatásra, a közúthálózat javítására és a mezőgazdasági földutak karbantartására fizették ki.
Az ősz első hónapjában kiemelt feladat volt a téli közfoglalkoztatási programokra, valamint az ehhez kapcsolódó képzésekre való felkészülés.
Szeptemberben közel 30 ember bevonásával újraindult a Határnyiladék tisztítási országos startmunka mintaprogram, a letenyei kirendeltségen pedig Segítő kezek az idősek otthoni biztonságáért címmel kezdődött mintaprogram. Az év első kilenc hónapjában a mintaprogramok keretében több mint 1 580 embernek tudtak munkát és kereseti lehetőséget biztosítani.
A hagyományos, hosszabb időtartamú közfoglalkoztatásba szeptemberben 117 embert - idén összesen közel 1 850 főt – vontak be, döntő többségben 6 órás közfoglalkoztatás keretében.
Munkahelyteremtő beruházásokra szeptember végéig 34 munkaadóval kötöttek szerződést. A közel 270 millió forint támogatási összegből a cégek 147 fővel - közülük 100 álláskeresővel – tudják növelni az alkalmazottak létszámát, míg a pályázat benyújtása előtt összesen 485 embert foglalkoztatottak.
A hátrányos helyzetű álláskeresők munkaerő-piacra lépésének vagy visszatérésének segítése című programba szeptemberben 85 főt vontak be. A komplex, személyre szabott, a helyi munkaerő-piaci lehetőségekhez és igényekhez igazodó szolgáltatásokkal, támogatásokkal idén összesen 1 216 ember elhelyezkedési esélyeit segítették elő Zala megyében. A legnagyobb, 36 százalékos arányban a pályakezdők, illetve a 25 év alatti álláskeresők kerültek a programba, az ötvenedik életévüket betöltött álláskeresők részaránya 21 százalék, további 16 százalékuk pedig tartós munkanélküli.

ij

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén