Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2012. Október 28. 17:10, vasárnap | Helyi
Forrás: keszthely.hu

„XXI. századi élet” az Életfa óvodában

„XXI. századi élet” az Életfa óvodában

Októberben zárul a keszthelyi Életfa Napközi Otthonos Székhely Óvoda "Az óvodai nevelés dimenziói a XXI. században" című projektje.

Az intézmény 2011 őszén nyújtotta be pályázatát az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszeréhez a „Referencia-intézmények országos hálózatának kialakítása és felkészítése” című, TÁMOP-3.1.7-11/2 jelű felhívására. „Az óvodai nevelés dimenziói a XXI. században” című projektet az Európai Szociális Alap támogatásra érdemesnek ítélte. A támogatás aránya: 100 %
A projekt megvalósítását 2012. április 1-jén kezdték, a szakmai rész zárása 2012. október 30.
„A referencia-intézmény egyedi, más intézmények számára is példaértékű, működésében koherens, befogadó, gyermekközpontú pedagógiai gyakorlattal, szervezeti innovációval rendelkező és ezt szolgáltatásaiban publikálni, valamint átadni képes közoktatási intézmény. A referencia-intézmények a közoktatás fejlesztésének minősített bázisai lesznek.” Ezt a célt tűzték maguk elé, amikor a pályázaton belül a „saját fejlesztésű alternatív program szerint működő, a modernizáció területein minta-közvetítő intézmény” területét választották.
Az óvoda nevelőközössége a továbbképzéseken (is) megszerzett tapaszatalatai után készen áll arra, hogy elmélyítse, bővítse hálózati kapcsolatait, hogy fogadja külső partnereit, s számukra a gyakorlatban is bemutassa hivatásszerűen végzett szakmai munkáját.
A pályázat eszközökre fordítható összegéből esztétikus tárgyalóhelyiséget alakítottak ki, ahol zavartalan team-munka folyhat.
Az intézmény vezetősége és nevelői vallják: szeretettel, a szabad játék feltételeinek biztosításával, a játékidőbe ágyazott tanulás folyamatával, vegyes életkorú gyermekcsoportjaikkal, egyénre szabott, differenciált foglalkoztatással, a magyar kultúra értékeire alapozott – de más kultúrákat is tiszteletben tartó – programmal, innovatív nevelő közösségükkel még hosszú ideig meg tudnk felelni a szülőknek, fenntartónknak, és nem utolsósorban saját maguknak.
IJ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 06:00, kedd | Életmód

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 30. 06:00, kedd | Belföld

Látványos fotókon a Magyar Honvédség gyakorlata

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez