Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2019. Augusztus 08. 07:18, csütörtök | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti:

Washington szabadkereskedelmi megállapodásra törekszik Londonnal a Brexit után

Washington szabadkereskedelmi megállapodásra törekszik Londonnal a Brexit után

Washington szabadkereskedelmi megállapodásra törekszik Londonnal a Brexit után

- jelentette ki Mike Pompeo amerikai külügyminiszter szerdán, miután megbeszélést folytatott az új brit kormány külügyminiszterével, Dominic Raabbal Washingtonban.

A közösen tartott sajtókonferencián Pompeo megköszönte Boris Johnson kormányának, hogy csatlakozott a Perzsa(Arab)-öböl hajózásának biztonságát célzó új kezdeményezéshez, majd leszögezte: bármi legyen is London végső döntése a Brexitről, Washington tiszteletben tartja.

"Támogatjuk az Egyesült Királyság szuverén döntését, és bármilyen legyen is a döntés a Brexitről, mi tollal a kezünkben ott leszünk az ajtónál, készen arra, hogy a lehető legrövidebb időn belül aláírjuk az új szabadkereskedelmi megállapodást" - hangoztatta az amerikai diplomácia irányítója.

Dominic Raab azt hangsúlyozta, hogy Boris Johnson és kormánya "abszolút eltökélt, határozott" abban, hogy október végén - megállapodással vagy anélkül, de - kilépjen az Európai Unióból. Egyben reményét fejezte ki, hogy október 31. után "a lehető legrövidebb időn belül" a Johnson-kormány aláírja a kereskedelmi megállapodást a Trump-adminisztrációval.

A sajtótájékoztatón újságírói kérdésre válaszolva Pompeo optimistának mondta magát az amerikai-észak-koreai tárgyalások jövőjét illetően. Mint fogalmazott: az amerikai kormányzat úgy tervezi, hogy "néhány héten belül" folyatódnak a munkacsoportok közötti tárgyalások.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.