Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. November 14. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Vona Gábor: az államadósság láncánál tartanak bennünket fogva

Vona Gábor: az államadósság láncánál tartanak bennünket fogva

A Jobbik elnöke szerint "az államadósság láncánál tartanak bennünket fogva, mint a rabszolgákat", és ha próbálnánk bármit tenni a szabadságunkért, rögtön megrántják a láncot.

Vona Gábor kedd este Zalaegerszegen, a párt által szervezett, Magyar élet menete című rendezvényen azt mondta: egyedül a Jobbik mondja azt, hogy tárgyaljuk újra az államadósság kérdését.
"Ki kellene végre mondani, hogy a magyar gazdaság ebben a megnyomorított, az Európai Unió, a multik és a bankok által megtépázott állapotában ezt az államadósságot nem tudja kitermelni" - fogalmazott a pártelnök. Hozzátette: ha hitelezőinknek valóban az a céljuk, hogy ezt a pénzt visszakapják, "akkor adjanak nekünk levegőt".
A menet a Mária Magdolna-templomtól a Kossuth utca járdáján vonult végig rendőri biztosítás mellett a városházáig. A pártelnök sérelmezte, hogy nem engedélyezték az úttest használatát. A százötven-kétszáz résztvevő zászlókkal, fáklyákkal csendben sétált el a nagygyűlés helyszínéig, ahol Zakó László, a párt megyei elnöke és Pete Róbert városi elnök beszéde után hallgatták meg Vona Gábort.
A pártelnök azt mondta, hogy az MSZP és a Fidesz az elmúlt húsz évben tönkretette az országot. Közölte: ma a magyar politikában az a kérdés, hogy Bajnai vagy Orbán, de ez nem választás, "Bajnai és Orbán egykutya", ugyanazt a politikát képviseli. Hozzátette, "két oldal van ma Magyarországon: az egyik a hatalmába belekattant kormányoldal, a másik oldalon pedig egy a hatalma elvesztésébe belekattant MSZP" áll, és mindkettő azt próbálja eljátszani, hogy majd ő hoz megújulást az országnak.
"Nem az zavar az Orbán-kormányban, hogy (...) a végén már tényleg csak a Fideszre lehet majd szavazni, hanem az, hogy nem látom az egymillió magyar munkahelyet, a két hét alatt lévő közbiztonságot és az elszámoltatást sem" - hangoztatta.
Közölte, még a jobbikosokban is van félsz, hogy mi lesz, ha a Jobbik kormányra kerül, és kizárnak bennünket vagy kilépünk az Európai Unióból. "Engem az a kérdés aggaszt, hogy mi lesz, ha bennmaradunk" - mondta.
Vona Gábor hozzátette: a Jobbik nem mondja, hogy lépjünk ki Európából; az európai gazdasági térségnek legyünk részesei, de olyan szerződésekkel, mint Svájc vagy Norvégia. Nekünk van földünk és ivóvízkincsünk, "amire lehet független és szabad Magyarországot építeni".
Beszélt arról is, hogy a magyar mezőgazdasági termékeknek és élelmiszereknek keleten kellene újból piacot találni. Kitért arra, hogy "az egészségügy rendbetétele pénzkérdés, a közbiztonság helyreállítása pedig akarat kérdése". Kijelentette: Magyarországon a korrupció és a politika közé egyenlőségjel tehető.
A Jobbik elnöke azt mondta: a változáshoz az kell, hogy saját magunknak visszaadjuk a reményt, "mert a magyar történelem nem szól másról, minthogy teljesen reménytelen helyzetekből" mindig talpra állunk.

Címkék: Pártok-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során