Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Június 24. 12:04, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Vízummal és PCR-teszttel ismét repülhetnek a magyar légiutasok Oroszországba

Vízummal és PCR-teszttel ismét repülhetnek a magyar légiutasok Oroszországba

Ismét megnyitottak csütörtökön a magyarországi orosz vízumközpontok, a magyar állampolgárok érvényes vízummal és három napnál nem régebbi negatív PCR-teszttel ismét repülhetnek majd Oroszországba.

Az erről június 18-án meghozott, 1649-r számú orosz kormányhatározatról szerdán jelent meg tájékoztatás Oroszország magyarországi hivatalos kapcsolattartó központja és a moszkvai magyar nagykövetség honlapján.

Orosz részről a teljes körű vízumkiadást felújították, vagyis turistavízum is igényelhető. A vonatkozó kormányrendelet alapján a határátlépés akkor engedélyezett a magyar állampolgárságú és a Magyarországon állandó lakos utasok számra, ha közvetlen légi úton érkeztek Magyarországról. A PCR-teszt negatív eredményéről orosz vagy angol nyelvű igazolás szükséges.

Korábban az orosz hatóságok csak azoknak az utasoknak a belépést engedélyezték, akik beruházási, gazdasági, üzleti vagy rokonlátogatási céllal érkeztek az országba. Az orosz kormányrendelet kiterjed Ausztria, Horvátország, Luxemburg, Libanon és Mauritius állampolgáraira is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.