Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2012. Március 29. 08:20, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Visszaválthatják területi engedélyüket a balatoni harcsahorgászok

Visszaválthatják területi engedélyüket a balatoni harcsahorgászok

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHNp) a halászati hatóság által április 1. és június 29. közötti időszakra elrendelt harcsafogási tilalom miatt úgy döntött,

hogy bizonyos feltételekkel visszaváltja a harcsahorgászok idei évre kiváltott balatoni területi engedélyét- tudatta a halgazdálkodási társaság az MTI-vel szerdán.

A halászati hatóság - a BHNp kezdeményezésére - az előző évekhez hasonlóan idén is feloldotta a pontyfogási tilalmat, viszont az elmúlt évben tapasztalt harcsa elhullás miatt, a Balaton maradék harcsaállományának védelme, és a halfaj sikeres ívása érdekében április 1. és június 29. között teljes körű fogási tilalmat rendelt el erre a ragadozó halfajra.
A harcsára elrendelt fogási tilalommal a BHNp szakmai alapon teljes mértékben egyetért - hangsúlyozta a társaság a közleményében. A területi engedélyek visszavásárlását azért teszik lehetővé, mert a tilalom új helyzetet teremt azok számára, akik kifejezetten harcsára szeretnének horgászni, és ezért váltottak engedélyt.
Az új tilalom miatt a horgászjegyeket értékesítő halgazdálkodási társaság három feltétellel biztosít lehetőséget siófoki központjában a területi engedélyek visszaváltására: ha a horgász az általa vezetett tavalyi fogási naplóját visszaküldte a társaság részére, tavaly minimum 25 kiló harcsát fogott, továbbá az összes fogási eredményében a harcsa aránya több, mint 50 százalék.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára