Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Július 02. 23:36, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Világháborús robbanóeszközt találtak a Balatonban

Világháborús robbanóeszközt találtak a Balatonban

Világháborús repeszaknát talált egy fürdőző nő Balatonlellénél hétfő délben.

Nem sokkal később szárnyas aknának látszó tárgyra bukkantak a siófoki strandon, erről azonban végül kiderült, hogy csak egy régi bója darabja volt.

Méhes Dóra, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy egy fürdőző nő a balatonlellei szabad strandon, a parttól nem messzire körülbelül 30 centiméter hosszú, buzogány alakú tárgyat talált, amelyet visszadobott a vízbe. A honvédség tűzszerészei megállapították, hogy a napokban, szintén a Balaton vízében találthoz hasonló, POMZ-2 típusú repeszaknáról van szó, amit a helyszínről elszállítottak megsemmisítésre.
Kora délután a siófoki Újhelyi strandon is találtak a fürdőzők a parttól 200 méterre egy szárnyas aknának látszó tárgyat. A honvédségi tűzszerészek a tárgyat megvizsgálva közölték, nem robbanóeszközt, hanem egy régi bója darabjait találták meg a tó vizében a nyaralók.
A rendőrség felhívja a fürdőzők figyelmét, hogy a Balaton idei alacsony vízállása miatt felszínre kerülhetnek veszélyes tárgyak a tó medréből. Aki ilyet talál, ne nyúljon hozzá, hanem azonnal kérjen segítséget a hatóságoktól az ingyenesen hívható 107-es telefonszámon vagy a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság szintén ingyenesen hívható 1817-es telefonszámán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni