Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Május 21. 14:07, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Vesztenek a bankok - nyernek az ügyfelek

Vesztenek a bankok - nyernek az ügyfelek

Júliustól már 4 órán belül teljesülnek az elektronikus belföldi forintutalások – írja a Világgazdaság.

Ez azt jelenti, hogy egy nappal korábban fizetnek kamatot a hitelesek, a betétesek pedig, egy nappal hosszabb ideig kamatoztathatják pénzüket.

Mindezzel azonban hatalmas összegeket buknak a bankok, hiszen eddig míg az utalt összeg úton volt, a technikai kamatot a bankok kapták meg, ettől viszont most elesnek. A gyorsított pénzmozgást csak az elektronikus utalásokra kötelezi a szabályozás, de vannak bankok, amelyek a papír alapú utalásra is bevezetik a 4 órán belüli utalás teljesítését.

Júliustól például egy reggel 9 órakor átutalt összeget akár már délután 1 órakor tovább lehet utalni. Az előny csak az interneten, vagy más elektronikus úton benyújtott átutalási megbízásokra vonatkozik, a fiókokban vagy faxon benyújtott megbízásokra, a devizautalásokra és beszedésekre, valamint egyéb összetett tranzakciókra nem. Azt még nem lehet tudni, hogy a bankok hogyan kárpótolják magukat az elveszített kamatok és a fejlesztési költségek miatt. Mindenesetre több hitelintézet is jelezte a Világgazdaságnak, hogy az átálláskor nem emeli meg az átutalással kapcsolatos díjakat.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.