Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Január 19. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Veszprémi Fidesz: a veszprémiek nem kérnek a Bajnai-korszakból

Veszprémi Fidesz: a veszprémiek nem kérnek a Bajnai-korszakból

A veszprémiek nem kérnek a Bajnai-korszakból, nem feledik, hogy Bajnai Gordon miniszterelnökként és a Gyurcsány-kormány minisztereként részese volt az ország eladósításának, a magyar családok megsarcolásának - közölte Mihalovics Péter, a Fidesz veszprémi csoportjának alelnöke, országgyűlési képviselő az MTI-vel a volt miniszterelnök pénteki látogatása kapcsán.

A politikus közleményében azt írta, "Veszprém vendégszerető város, ezért üdvözöljük Bajnai Gordont, akitől legalább első kézből megtudhatjuk, hogy mi vár a magyar emberekre, ha a terveik szerint csökkenne a minimálbér."
Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy Veszprém polgárai nem kérnek egy olyan ember tanácsaiból, aki a nemzeti vagyon védelme helyett ciprusi offshore-lovagok érdekeit képviseli".
Hozzátette: nem kérnek az Együtt 2014 mozgalomból, "amely titkos társaságként lényében hordozza a bizonytalanságot és kilátástalanságot".
Bajnai Gordon, a Haza és Haladás Egyesület elnöke, az Együtt 2014 választói mozgalom társalapítója a Magyar Szolidaritás Mozgalom meghívására érkezett Veszprémbe pénteken, ahol a mozgalommal közösen tartott fórumot, és közölte: eljött az ideje, hogy akár innen, Veszprémből is felszólítsuk a kormányt, hogy állítsa meg azt a politikát, ami Magyarországot elszegényíti és a gazdaságot idén is zsugorodásba taszítja.
Bajnai Gordon felszólította a kormányt arra is, hogy csökkentse a vállalkozók minimálbérre rakódó terheit, növelje meg a munkanélküli segély időtartamát három hónapról legalább hat, de inkább kilenc hónapra és módosítson az egykulcsos adón.
Itt az ideje, hogy a kormány beismerje - ugyanúgy, mint a tandíj, a választási regisztráció és más kérdések kapcsán -, hogy kártékony politikát folytat és változtasson azon, amíg nem késő. Legalább állítsa meg a visszaesést, "aztán majd 2014-től remélem, újra be tudjuk indítani a növekedés motorját, s Magyarországot újra el tudjuk indítani felfelé" - fogalmazott.

Címkék: Pártok-Fidesz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;