Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Július 18. 21:37, szerda | Helyi
Forrás: kapos.hu

Vendégcsalogató balatoni kínálat

Vendégcsalogató balatoni kínálat

Akciókkal, kedvezményekkel és az utalvány elfogadó-helyek bővítésével próbálnak minél több vendéget csalogatni a Balatonhoz.

A tavalyi előszezonhoz képest idén öt százalékkal többen érkeztek a tóhoz, de a vendéglátósok tapasztalatai szerint az egykori egy-két hetes balatoni nyaralások hosszú hétvégékre rövidültek.
- Ma a Balatonnál a turisták 75 százaléka belföldi, jellemzően a hétvégére koncentrálódik a forgalom, rövidebbek a tartózkodások is, inkább az aktív kikapcsolódást keresik a turisták - mondja a Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület vezetője, Hoffmann Henrik.

A tavalyi év május-júniusához képest csaknem 5 százalékkal több vendég fordult meg idén a Balatonnál. A vendéglátósok szerint aki teheti, utalvánnyal fizet.

A KISOSZ ügyvezető társelnöke, Kertész Rezső szerint elég kevés pénzzel érkeznek a belföldi turisták és kevés időt töltenek itt. Ezért nyújtottak egy olyan segítséget nekik, hogy szélesebb körben lehessen a Szép-kártyát elfogadni. A Széchenyi pihenő kártya elfogadó helyek száma 900 a dél-balatoni településeken.

Az egyik siófoki bulikomplexum 8 másik vendéglátóhellyel kedvezményes karszalagot bocsátott ki, amellyel kedvezményeket kaphatnak a turisták egész nyáron.

- Ötven százalékkal lehet igénybe venni ételt, italokat, fagyikupont illetve ingyenes belépést biztosítunk szórakozóhelyekre. Illetve az Arany-és Ezüstpart között ingyenesen buszokkal oldjuk meg az emberek szállítását, biztonságosan tudnak utazni - mondja a Siofoknights Projekt ötletgazdája, Barna Katalin.

Kiemelt figyelmet szánnak a biztonságra is, ebben segít a Dél-Balatoni Szezonális Bűnmegelőzési Központ.
- Elsősorban a turisták, a helyi lakosság védelmére jött létre. Alapvetően az Eötvös Lóránd iskola rendőrtagozatára épül, de vannak benne nyugdíjasok, hivatásos rendőrök - mondja a Dél-Balatoni Szezonális Bűnmegelőzési Központ vezetője, Molnár Zsolt.

Hogy a következő napok időjárása kedvez-e a balatoni főszezonnak, azt időjárás-jelentésükből megtudhatják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.