Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2020. Január 08. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Vékony jégréteg alakult ki a Balatonon

Vékony jégréteg alakult ki a Balatonon

A Balaton nyílt vízén többé-kevésbé összefüggő, vékony jégréteg alakult ki keddre az éjszakai fagyoknak köszönhetően, azonban érdemi jégvastagodásra nem lehet számítani a következő napokban

- közölte Horváth Ákos, a siófoki obszervatórium vezetője kedden az MTI-vel, jelezve: a tó jege sportolásra alkalmatlan.

A meteorológus kifejtette, a jégvastagság a nyílt vízen nem haladja meg a 2 centimétert, és bár egyes öblökben ennél valamivel több is lehet, sehol nem bír el embereket. A következő napokban még fagypont alatt lesz éjszakánként a hőmérséklet az üdülőrégióban, de a nappali felmelegedések miatt számottevően nem hízik tovább a Balaton jege, amit még a feltámadó szél is összetörhet - mondta a szakember.

Címkék: balaton, jég

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.