Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2012. Március 30. 08:44, péntek | Helyi
Forrás: police.hu

Vásárolni ment a keszthelyi áruházba, hogy pénze legyen

Vásárolni ment a keszthelyi áruházba, hogy pénze legyen

Unokájának ajándékot vásárolni tért be egy keszthelyi áruházba az a férfi, akit lopáson értek tetten szerdán délelőtt.

Miután kosarába tette a 300 forint értékű édességcsomagot, rájött, hogy nem marad pénze, ezért négy darab DVD-filmet rejtett a ruházata alá, hogy azt később pénzzé tegye. A férfivel szemben szabálysértési eljárás indult a rendőrségen.

Szintén tegnap történt Zalában

Szemfüles bejelentő

Lakossági bejelentés alapján sikerült elfogni a rendőröknek Nagykanizsán azt a két férfit, akik szerdán délután egy kézikocsin kovácsoltvas kaput toltak, azonban a fémfelvásárlóig már nem jutottak el. Miután a kapu eredetével nem tudtak elszámolni, a rendőrök előállították őket, majd hamarosan az is kiderült, hogy egy Dózsa Görgy utcai ingatlan 100.000 forint értékű kapuját szerették volna fémhulladékként értékesíteni. A két férfit lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Nem volt kedve gyalogolni, kerékpárt lopott

Gyalog indult Nemesvidre hétfőn délután Zalakomárból egy férfi, aki látva az általános iskola falának támasztott lezáratlan kerékpárt, úgy döntött, hogy azzal folytatja útját. Az iskolaablakból észlelték a lopást, a portás egy másik kerékpáron üldözőbe vette az elkövetőt, miközben értesítették a rendőrséget is. A rendőrök azonnal a megadott útszakaszra mentek és a gyors bejelentésnek köszönhetően Zalakomár külterületén elfogták és előállították a 20 éves nemesvidi férfit, akitől lefoglalták a kerékpárt, majd – nem először – gyanúsítottként hallgatták ki.

Elfogták a körözött román gázolót

A széleskörű adatgyűjtésnek és az elrendelt országos körözésnek köszönhetően szerdán este Budapesten a járőrök elfogták azt a román férfit, akit a rendőrség azzal gyanúsít, hogy a hétvégén a Nagykanizsai Csónakázó-tónál szóváltást követően személygépkocsijával elütötte két honfitársát, majd megállás nélkül ismeretlen helyre távozott. A férfit segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, ezt követően szabadon bocsátották.
A rendőrség ezúton is köszöni a segítőszándékú lakossági bejelentéseket, valamint a sajtó közreműködését.

Tulajdonos érte tetten

Vasgerendákat akart eltulajdonítani szerdán este három férfi egy surdi telephelyről, azonban a tulajdonos tetten érte őket. A bontás alatt lévő épületben éppen két I-szelvényű vasgerendát daraboltak fel, amikor megjelent a sértett. A tetten ért nagykanizsai férfiakat a rendőrök előállították, bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták őket.

Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Életmód

Művészetek Völgye - Csaknem háromezer program az idei fesztiválon

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen

Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen az országba - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón, Budapesten.

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe