Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2012. Október 04. 20:05, csütörtök | Helyi
Forrás: Metropol

Vasárnap Gyalogló Világnap

Vasárnap Gyalogló Világnap

Az 1992-ben útjára indult kezdeményezés nyomán október 7-én öt kontinens több mint hatvan országában, köztük Magyarországon is félórás könnyed sétát tesznek a jó levegőn idősek és fiatalok egészségük megőrzése érdekében.

Hazánkban a Magyar Szabadidősport Szövetség koordinálásában több tucat településen szerveznek gyaloglást ezen a hétvégén.

A helyszínek többségén nem csak gyalogos túrákon, de érdekes és hasznos kiegészítő programokon is részt vehetnek a gyaloglók. Sportversenyekkel, tombolasorsolással, illetve az egészséges életmódot népszerűsítő bemutatókkal, fittségi mérésekkel találkozhatunk a központi helyszíneken. Egyre népszerűbbek az úgynevezett helyismereti- és városnéző séták is. A meghirdető Magyar Szabadidősport Szövetség kifejezetten ajánlotta a szervezésre vállalkozó közösségeknek, hogy a helyi nevezetességek megtekintését is vegyék figyelembe útvonaltervük összeállításakor. A teljesség igénye nélkül íme néhány program.

Zala megye:
Keszthelyen a „Séta az egészségért” program keretén belül (amely fogyatékosok és egészséges emberek részvételére számít) szerveznek 5 km hosszúságú túrát a vasárnapi napon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt