Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. November 25. 18:08, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Változik a járványgörbe, kevesebb pozitív esetet regisztráltak

Változik a járványgörbe, kevesebb pozitív esetet regisztráltak

A múlt heti adatokat tekintve látható, hogy változik a járványgörbe, az azt megelőző hetihez képest kevesebb pozitív esetet regisztráltak - közölte az országos tisztifőorvos az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília elmondta: a 46. héthez képest a 47. héten 7 százalékkal kevesebb pozitív esetet regisztráltak, ez 2177 embert jelent. Életkor szerinti megoszlásuk az előző héthez hasonló volt. A legérintettebb korosztályt a 40-49 évesek jelentik, az ő arányuk 23 százalék. A 65 év felettiek aránya 16 százalék, míg a 15 év alatti korosztály aránya 4,1 százalék volt.

A tisztifőorvos azt is elmondta, hogy a 47. héten az előző héthez képest Zala megyében nőtt leginkább a koronavírusos esetek száma, mintegy 86 százalékkal. Fejér megyében 71 százalékkal, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 54 százalékkal nőtt az új esetek száma az előző héthez képest.

Vas, Komárom-Esztergom és Békés megyében gyakorlatilag nem változott az új esetek száma. Nógrád megyében 55 százalékkal, Győr-Moson-Sopronban pedig 44 százalékkal csökkent az újonnan regisztrált fertőzöttek száma az előző héthez képest - ismertette Müller Cecília.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára