Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Március 12. 05:03, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Változékony idő várható a hosszú hétvégén

Változékony idő várható a hosszú hétvégén

Változékony idő várható a nemzeti ünnep hosszú hétvégéjén: napsütésre és esőre is készülni kell. A maximumok jellemzően 10 fok körül alakulnak, de hajnalban továbbra is lesznek fagypont alatti hőmérsékletek

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki előrejelzéséből.

Pénteken reggel még többfelé, majd délután már inkább csak a délnyugati megyékben lehet eső, zápor. A szél az ország északi felében erős lesz, az Északi-középhegység magasabb hegycsúcsain egy-egy viharos lökés is lehet. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 7, napközben általában 10 és 15 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton kezdetben - elsősorban az ország déli felén - még sokfelé számítani lehet esőre, de napközben már csak szórványosan alakulnak ki záporok és több órára kisüt a nap. A szél helyenként erős lesz. A hőmérséklet hajnalban mínusz 1 és plusz 5, délután 10 és 15 fok között várható.

Vasárnap inkább erősen felhős idő lesz a jellemző. Több helyen számítani lehet esőre, záporra. A szél megélénkül, főként a Dunántúlon helyenként megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és plusz 6, a legmagasabb 6 és 14 fok között alakul, a tartósabban csapadékos nyugati, délnyugati vidékeken mérhetik az alacsonyabb értékeket.

Március 15-én, hétfőn a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett szórványosan kisebb eső, zápor is előfordul. A légmozgás élénk, helyenként erős lehet. A minimumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 4, a maximum 8 és 12 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.