Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Január 27. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Választás 2014 - Fidesz: formálódik a kampánycsapat

Választás 2014 - Fidesz: formálódik a kampánycsapat

Formálódik a Fidesz kampánycsapata, a Magyar Csapat: eddig 47 ezren jelentkeztek önkéntesnek, hogy részt vegyenek a kormánypárt választási felkészülésében - közölte Hoppál Péter, a párt szóvivője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

A Fidesz eddigi 27 teltházas rezsifórumán "ötödik sebességbe kapcsolt" az önkéntesek jelentkezése, a "Gyurcsány-koalíció" összeállása óta egyre többen akarják segíteni a kormánypárt kampányát - mondta a Fidesz szóvivője, aki úgy fogalmazott: a közelgő parlamenti választás tétje az, hogy visszatér-e Magyarországra a Gyurcsány-korszak, amely "minden idők legkorruptabb és legkártékonyabb kormányzási időszaka volt", vagy ehelyett megvédik a mostani kormányzati ciklus értékeit, a rezsicsökkentés politikáját.
Szakértők számításaira hivatkozva Hoppál Péter azt hangsúlyozta, hogy az eddigi rezsicsökkentések az ideivel együtt visszaadják az embereknek azt az egyhavi nyugdíjat és egyhavi bért, amelyet a Gyurcsány-Bajnai-korszakban elvettek tőlük.
Szombaton mindenki láthatta, hogy színpadi körülmények között is összeállt a "Gyurcsány-koalíció", amivel nyilvánvalóvá vált, hogy elbukott Mesterházy Attila MSZP-elnöknek a baloldal megújítására tett kísérlete - mondta a szóvivő, utalva a szocialista párt kongresszusára, ahol az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltjévé választották Mesterházy Attilát, és jóváhagyták az összefogásról szóló szövetségkötést.
Hozzátette, a kongresszus "porondján" Gyurcsány Ferencet, Bajnai Gordont, Mesterházy Attilát, Fodor Gábort és Kuncze Gábort lehetett látni, ugyanazokat, akik a Gyurcsány-korszakban vezették az országot. A szereplők mellett a "valódi vezér" is ugyanaz - folytatta -, hiszen "a háttérből a lapokat most már Gyurcsány Ferenc osztja".
Sőt a baloldali összefogás programja is megegyezik a 2010 előtti Gyurcsány-korszakéval, mert ha tehetnék, eltörölnék a rezsicsökkentést - mondta Hoppál Péter.
Azzal kapcsolatban, hogy az Együtt-PM szerint a paksi erőműbővítésre szánt pénz nagy része az orosz gazdaságot fogja élénkíteni, a kormánypárt szóvivője úgy fogalmazott: teljesen komolytalan, amit a "Gyurcsány-koalíció" előad Paks ügyében.
Mára ugyanis a baloldali összefogás minden vezető szereplője lebukott, hiszen 2010 előtt Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon és Mesterházy Attila is a mostaniakkal homlokegyenest ellentétes nyilatkozatokat tett, mindnyájan támogatták a paksi bővítést, gyakorlatilag ők kezdeményezték az orosz technológiájú felújítást - mondta. Kiemelte: a beruházás elemi érdeke Magyarországnak.
Hoppál Péter reagált arra is, hogy az MSZP törvénymódosítást kezdeményez a gyed extra kiterjesztéséért. A Fidesz szóvivője ezt úgy kommentálta: a "Gyurcsány-koalíció" egyetlen szavát sem lehet elhinni, amikor a nők, a kismamák érdekében szólalnak fel.
A Gyurcsány-korszakban ugyanis eltörölték az egy- és kétgyermekes családok adókedvezményét, elvették a hároméves gyest, és megadóztatták a családi pótlékot, amit végül csak az Alkotmánybíróság tudott megakadályozni - sorolta. Hozzáfűzte, hogy a Gyurcsány-korszak visszatérése esetén megint a nők kárára hoznának intézkedéseket, a gyed extrát is eltörölnék.
Arra a felvetésre, hogy Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős politikusa szerint meg kell vizsgálni a további pénzügyi rezsicsökkentés lehetőségét, a kormánypárt szóvivője kifejtette: a kérdés felmerült az évadnyitó frakcióülésen, döntés még nem születetett róla, de a párt szakértői vizsgálják. Lehetségesnek nevezte, hogy a parlament februári, várhatóan kéthetes ülésszakán visszatérnek a kezdeményezésre.
Szavai szerint a jelenleg 150 ezer forintos havi ingyenes kézpénzfelvételi határt 200-250 ezer forintig lehetne emelni.
Hoppál Pétert arról is faggatták, hogy az mno.hu írása szerint kötelet javasoltak adni bekiabálók a felcsúti polgármesternek az MSZP szombati nagygyűlésén, a baloldali összefogás miniszterelnök-jelöltje, Mesterházy Attila pedig nem határolódott el a kijelentéstől. Erre azt mondta: "nem lepődünk meg semmin", azzal, hogy Gyurcsány Ferenc a baloldali szövetség tagja lett, visszatért a 2010 előtt képviselt szemlélet, a gyűlöletkeltés. "Gyurcsány Ferenc jelenléte hergeli az ő táborukat, és ennek egy ékes példája volt, ami megtörtént" - mondta, hozzáfűzve: azt várják el a baloldali összefogástól, hogy tartsák távol az országtól a gyűlöletet és az erőszakot.

Címkék: OGY2014-Fidesz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során