Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. November 29. 21:16, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Útfelújításra és ipari területek fejlesztésére nyertek pályázatokat Zalában

Útfelújításra és ipari területek fejlesztésére nyertek pályázatokat Zalában

Zalaapáti és Zalabér között útfelújításra, Kispáliban, Nagykanizsán és Sormáson pedig ipari területek fejlesztésére

összesen közel másfél milliárd forint támogatást nyertek a pályázók az Új Széchenyi Terv pályázatain - közölte a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség csütörtökön az MTI-vel.

A Nyugat-dunántúli Operatív Program keretéből településeket összekötő utak fejlesztésére kiírt pályázaton csaknem 924 millió forint forrást nyert a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A száz százalékos támogatottságú projekt révén a Zalaapáti és Zalabér közötti 7352 jelű utat újítják fel.
Az ipari parkok, iparterületek és inkubátorházak támogatására kiírt pályázati keretből négy zalai nyertes indíthat újabb beruházásokat, együttesen több mint 460 millió forint támogatással.
Kispáliban a Zala Raktár Kft. a 191 millió forint értékű, iparterület fejlesztését célzó programjához közel 96 millió forint támogatáshoz jut. Sormáson a Precíz Cargo kft. hasonló célra közel 333 millió forintot fordít, amelyhez 166 millió forintos támogatást nyert.
Nagykanizsán a kis- és középvállalkozói szektor erősítését célozza a Párkány 94 Kft. 200 millió forintos iparterület-fejlesztési beruházása, amelyet csaknem 100 millió forinttal támogat a program. Szintén Nagykanizsán, a Vár úton fejleszti iparterületét 229 millió forintból a Híd-2001 Kft., amely 114 millió forint forráshoz jutott a pályázat révén.

IJ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: