Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Március 25. 14:29, hétfő | Bulvár
Forrás: mti

Újra megjelent az Alphaville első lemeze, a Forever Young

Újra megjelent az Alphaville első lemeze, a Forever Young

Újra megjelent A nyolcvanas évek egyik legsikeresebb poplemeze, az Alphaville együttes Forever Young című anyaga.

Az eredeti kiadás 35. évfordulójára kijött, újramaszterelt album ezúttal ritkaságokkal, kislemezekkel, demókkal, dokumentumfilmmel is elérhető.

Az 1982-ben alakult német szintipop zenekar, az Alphaville rögtön első stúdiólemezével nagyot dobott: az 1984-ben kiadott Forever Young megjelenésekor kétmillió példányban kelt el világszerte, a címadó dal a nyolcvanas évek talán legnagyobb popslágere volt.

Az eredeti lemezen tíz dal szerepelt, a Forever Young mellett olyan további rádiós sikerek, mint A Victory of Love, a Big in Japan, a To Germany With Love, a Sounds Like A Melody és a The Jet Set. A korong zenei anyagát az Alphaville akkori három tagja, Marian Gold énekes, valamint a két billentyűs, Bernhard Lloyd és Frank Mertens szerezte, a szövegeket Gold írta.

Az album hat európai országban szerepelt a Top 20-as listán, érdekes módon a brit és az amerikai listán nem sikerült áttörnie.

A Magyarországon a Magneoton/Warner terjesztésében kapható lemez három formátumban is elérhető: 180 grammos bakeliten, két CD-s csomagolásban, valamint a vinylt, három darab CD-t és egy DVD-t tartalmazó super deluxe változatban, utóbbi limitált példányszámban jelent meg.

Az első CD az egykori album újramaszterelt verziója, a második korongon egyedülálló különleges változatok, remixek, B-oldalak és 12"-es kislemezek sorakoznak. A harmadik CD tizenhat ritka demót és alternatív változatot, valamint az Alphaville néhány német nyelvű kompozícióját tartalmazza. A DVD-n megtalálható a Never Grow Up - The Story of Forever Young című hatvanperces dokumentumfilm, interjúkkal Marian Golddal, Bernhard Lloyddal, a két producerrel, Colin Pearsonnal és Wolfgang Loosszal, valamint videoklipekkel.

Az Alphaville összesen hét stúdiólemezt készített, és ma is aktív, bár az eredeti csapatból már csak Marian Gold énekes tag. A csapat többször fellépett Magyarországon: 2005-ben a szegedi SZIN-en, 2011-ben az alsóörsi Harley-Davidson Fesztiválon, 2012-ben a rakamazi Hegyalján, 2013-ban a szegedi Déja Vu fesztiválon, 2015-ben pedig a nyolcvanas évek sztárjait felvonultató budapesti fesztiválon, a Puskás Ferenc Stadionban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.