Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. November 27. 13:01, szombat | Külföld
Forrás: Andits Eszter, az MTI tudósítója jelenti:

Újabb szigorításokat rendeltek el Hollandiában

Újabb szigorításokat rendeltek el Hollandiában

A holland ügyvivő kormány péntek este újabb szigorításokat, közöttük éjszaki lezárásokat rendelt el a több mint két hete rendkívül magas számú koronavírus-fertőzött és az egyre súlyosbodó egészségügyi válság miatt.

A vasárnaptól érvénybe lépő rendelkezések értelmében a vendéglátó egységeknek és a nem alapvető árucikkeket forgalmazó boltoknak délután öt órától reggel ötig zárva kell tartaniuk, továbbá zárt tereken ismét kötelező lesz a maszk viselése. A holland kabinet fizikai távolságtartásra intett, főleg az idősebb személyekkel kapcsolatban, és a távmunka bevezetését szorgalmazza.

Mark Rutte ügyvivő miniszterelnök tájékoztatott az intézkedések bevezetéséről, emellett sajnálkozását fejezte ki amiatt, hogy nyáron újranyitást rendelt el, anélkül, hogy kellő mértékben felhívta volna a lakosság figyelmét a higiéniai és távolságtartási szabályok tiszteletben tartására.

Az európai járványhelyzet a 85 százalékos átoltottság ellenére jelenleg Hollandiában a legsúlyosabb. A fertőzések gócpontja Limburg tartomány, ahol az utolsó két hétben napi átlagban közel 22 500 új fertőzöttet regisztráltak. Ugyancsak pénteken a holland kórházakban túltelítettség miatt elrendelték a nem sürgős beavatkozások elhalasztását, több fertőzöttet német kórházakba szállítottak.

Hollandiában november közepén a kormány részleges lezárásokat rendelt el. Az intézkedések elleni tüntetések a múlt hét végén erőszakos zavargásba torkolltak, a rendőrség mintegy 200 embert állított elő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése