Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2013. Június 14. 09:18, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Új irodát nyitnak a Balatonon a civil áldozatvédők

Új irodát nyitnak a Balatonon a civil áldozatvédők

Júliusban Keszthelyen is irodát nyit a Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület áldozatvédelemmel foglalkozó civil szervezet.

Fügedi László, az egyesület elnöke az MTI-nek csütörtökön elmondta, az elmúlt években drasztikusan csökkent a tavaly mintegy háromezer magyar és külföldi áldozatnak segítséget nyújtó szervezet állami, önkormányzati és civil támogatása. Emiatt több irodájukat be kellett már zárni, és könnyen fizetésképtelenné válhattak volna.
Az 1989 alapított, korábban rendszeresen állami támogatáshoz jutó Fehér Gyűrűvel a napokban 10-10 millió forintról szóló támogatási megállapodást írt alá Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium - öt év után újra biztosítva az egyesület éves működését.
A Fehér Gyűrű bővíteni kívánja irodáinak számát és szolgáltatásait. Elsőként a már meglévő, egész évben nyitva tartó siófoki, valamint szezonálisan nyitva tartó balatonfüredi irodája mellé hozza létre a keszthelyit - minden nagy balatoni városban biztosítva ezzel a civil áldozatvédelmi szolgáltatásokat. A keszthelyi iroda nyitásához a Magyar Vöröskereszt biztosít helyiséget.
Az áldozatoknak jogi és anyagi segítséget is nyújtó szervezet májusban Mohácson nyitotta meg a tizedik, egész évben nyitva tartó irodáját, és újabb szezonális irodát kíván nyitni Gárdonyban is.
A civil áldozatvédők új szolgáltatás bevezetését kezdték meg a napokban: nemcsak a bűncselekmények áldozatainak, hanem a közlekedési balesetek vétlen részeseinek is jogi segítséget nyújtanak térítésmentesen, a kárigényt pedig a balesetet okozó biztosítójához továbbítják.
Fügedi László hangsúlyozta, hogy ez a fajta szolgáltatás Európa több országában működik már. A Fehér Gyűrű az eddigi tapasztalatok átvételéért a luxemburgi székhelyű szervezettel tart a kapcsolatot.

ij

Címkék: álatvédők, civilek, jog

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt