Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Május 02. 08:22, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Új hajójárat önkormányzati támogatással a Balatonon

Új hajójárat önkormányzati támogatással a Balatonon

A Balatoni Hajózási Zrt. szerdán megállapodást írt alá

Balatonmáriafürdő, Balatongyörök és Szigliget önkormányzati vezetőivel Balatonmáriafürdőn arról, hogy egy új, szezonhosszabbító hajójáratot indítanak májusban, amelynek költségeit - amennyiben a jegybevételek nem biztosítanák a fedezetét - az önkormányzatok állják.

Horváth Gyula, a hajózási társaság vezérigazgatója az MTI-nek elmondta, az önkormányzati támogatással az induló hajójárat a három érintett település turisztikai látványosságainak megismertetésében segít, illetve azokat fűzi egybe. Az új járat májusban és szeptemberben közlekedik hétvégenként a szombati napokon Balatongyörök-Balatonmáriafürdő-Szigliget útvonalon, vasárnaponként Balatonmáriafürdő-Balatongyörök útvonalon, ezzel is támogatva a balatoni szezon meghosszabbítását.
A hajózási társaság menetrend szerinti járatai nyári idényben e települések között is közlekednek, az elő- és utószezonban azonban nem. Ezért kezdeményezte a keszthelyi Turisztikai Egyesület olyan új járat bevezetését, amely tavasszal és ősszel közlekedik, kerékpárok szállítására is alkalmas, így lehetőséget teremt a Keszthelyi medence körbebiciklizésére és a szigligeti vár könnyebb elérésére is.
Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy évről évre nő a kompon és a személyhajókon szállított kerékpárok száma is a Balatonon. A kerékpáros forgalom további fellendítése érdekében a hajózási társaság az idén nem emelte a felnőtt kerékpárjegy árát, az új járaton pedig akciósan, 500 forintért, féláron szállíthatják az utasok a biciklijeiket. A cég a bringás-turizmus jobb kiszolgálása érdekében idén az Akali vízibusz hajóját is átalakította, alkalmassá téve 30 kerékpár szállítására.

ij

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.