Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Április 20. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Új címmel vonulhatnak a Nemzeti Érzelmű Motorosok

Új címmel vonulhatnak a Nemzeti Érzelmű Motorosok

Felvonulhatnak a Nemzeti Érzelmű Motorosok vasárnap, de a rendezvény útvonala és elnevezése is más lesz - tudta meg csütörtökön a Nol.hu hírportál.Az online lapnak Jeszenszki Sándor, a motoros egyesület vezetője azt mondta, 'tavaszi évadnyitó rendezvényként' adták be újabb kérelmüket a rendőrségnek, miután a hatóság határozatban tiltotta be Adj gázt! nevű vonulásukat.

A nol.hu a rendőrségtől megtudta: a Nemzeti Érzelmű Motorosok a korábbitól eltérő útvonalon, más elnevezéssel és céllal jelentettek be rendezvényt, amelyet a rendőrség a szükséges erőkkel biztosítani fog. Az Adj gázt! elnevezésű demonstráció először megkapta az engedélyt a rendőrségtől, de Orbán Viktor miniszterelnök később arra utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy akadályozza meg a demonstráció megtartását. A motorosok ugyanazon a napon demonstráltak volna a Dohány utcai zsinagóga előtt is elvonulva, amelyiken az Élet menete nevű rendezvény a holokauszt áldozataira emlékezik. A motorosok fellebbeztek a rendőrség tiltó határozata ellen, de ezt a bíróság elutasította.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár