Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2012. Március 09. 08:00, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Tűzgyújtási tilalmat rendeltek el a nyugat-balatoni térségben

Tűzgyújtási tilalmat rendeltek el a nyugat-balatoni térségben

Tűzgyújtási tilalmat rendeltek el csütörtöktől a Nyugat-Balaton térségében


- a zalai települések határában található erdőkben és fásításokban, valamint az azok határától számított 200 méteren belüli sávban - tájékoztatta a Zala Megyei Kormányhivatal csütörtökön az MTI-t.

A korlátozást a Veszprém Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága rendelte el csütörtöktől az illetékességi területén fekvő Zalaszántó, Balatongyörök, Gyenesdiás, Rezi, Vállus, Várvölgy, Vonyarcvashegy, Cserszegtomaj és Keszthely határában található erdőkre és fásításokra, valamint az azok határától számított 200 méteren belüli területre.
A közlemény szerint az erdőkben kijelölt tűzrakó helyeken sem szabad tüzet gyújtani, valamint a parlag- és gazégetést is megtiltották a közutak és vasutak melletti fás területeknél. A tűzgyújtási tilalom megszegőit 100 ezer forintig terjedő erdővédelmi bírsággal sújthatják.
A tilalom elrendelését a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság javasolta, mert az utóbbi napokban ugrásszerűen nőtt a szabadtéri tűzesetek száma, a száraz idő miatt az erdőkkel határos területeken pedig fokozott a tűzveszély.
A Zala Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága a megye többi részén fekvő erdőterületekre vonatkozóan már szerdától elrendelte a tűzgyújtási tilalmat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 10:02, kedd | Belföld

Éjfélkor jár le az szja jóváhagyásának határideje

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Május 21. 06:00, kedd | Életmód

Meteorológia: nagyon erős UV-B sugárzás várható kedden a Dél-Dunántúlon

Nagyon erős UV-B sugárzás várható kedden a Dél-Dunántúlon - közölte a HungaroMet Zrt. hétfőn.

2024. Május 21. 06:00, kedd | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - Őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát

Segítségnyújtás elmulasztása miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát hétfőn - közölte a rendőrség a police.hu-n.