Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2012. Szeptember 12. 09:55, szerda | Helyi
Forrás: balaton.vehir.hu

Trófeaszemle Keszthelyen

Trófeaszemle Keszthelyen

Első Festetics Trófeaszemle Keszthelyen a Helikon Kastély Vadászati Múzeumában szeptember 15-16-án.

Az 1971-es vadászati világkiállítás óta, hasonló jelentőségű és színvonalú, impozáns trófeakiállításra nem került sor hazánkban.

A Vadászati Múzeum kertjében, több mint 300 értékes és érdekes trófea kerül bemutatásra, köztük Sára Sándor gím és őzbak trófeái is. Néhány különlegességet itt tekinthet meg először a nagyközönség.

A Trófeaszemlén Veszprém, Zala, és Somogy megye vadászainak és erdőgazdaságainak hazai gím, dám, őz, vaddisznó, muflon, aranysakál, róka, borz, trófeáit csodálhatjuk meg.

A rendezvény keretében először láthatunk részleteket a Verga Zrt vadgazdálkodását bemutató Széchenyi Zsigmond nyomában a Bakonyban c. filmből.

A trófeaszemle mellett solymászbemutató, színpadi programok valamint a Vadászati Múzeum látványos kiállítótereiben, szakvezetés is várja az érdeklődőket !

A két napos hagyományteremtő céllal megrendezésre kerülő rendezvény fő célkitűzése a Magyar Vadászati Kultúra értékeinek bemutatása, őrzése és a vadászat társadalmi elfogadottságának növelése.

Címkék: kiállítás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 12:18, kedd | Életmód

Filmrészletek kerültek elő az Egri csillagok első filmváltozatából

Az Egri csillagok első filmváltozatának több filmdarabkája került elő az egykori főszereplő hagyatékából, aki Vicuskát alakította az 1923-ban forgatott produkcióban.

2024. Május 21. 12:17, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között

Nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között, a két ország ennek alapján együtt fog működni egyebek mellett a kis teljesítményű és helyigényű atomreaktorok technológiai fejlesztésében is

2024. Május 21. 10:49, kedd | Sport

A közép-európai FIA F4 bajnokság nyitóhétvégéje az új hazai pályán a Balaton Park Circuit-en

A mezőny nagy része már a hét közepén megkezdte a munkát. A GRT az autót hibátlanul felkészítette pilótánk pedig körről-körre alkalmazkodott az autóhoz és a körülményekhez, így magabiztosan vághattunk neki a hétvégének.