Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2017. Október 10. 09:58, kedd | Belföld
Forrás: mti

Tovább nőtt a használt autók eladása

Tovább nőtt a használt autók eladása

Tovább nőtt a használt autók eladása a harmadik negyedévben és a járművek árai is emelkedtek a használtautó.hu adatai szerint.

Az internetes járműkereskedelmi portál keddi közleménye szerint júliustól szeptemberig Magyarországon 180 ezer használt autót adtak el, míg az előző negyedévben 173 ezret, az átlagárak pedig 3,2 százalékkal emelkedtek. A legnagyobb, 13 százalékos drágulást az egyterű járműveknél mérték, de az alsó-, a közép- és felső-középkategóriás autókért is 9 százalékkal kell többet fizetni. A nagy, valamint a mini- és kisautók 4,5 százalékkal drágultak, a terepjárók árának növekedése viszont nem haladta meg az infláció mértékét - közölték.

Az adatok szerint első kilenc hónap során a belföldről vásárlók 49 százaléka választotta a legnépszerűbb öt autómárkát: Opelt a használt autót keresők 14 százaléka, Suzukit pedig 10 százaléka vett, de népszerű volt a Volkswagen, a Ford és a Renault is. A külföldről beérkezett kocsik között a Volkswagen aránya 12 százalék, az Opelé 11 százalék, a Fordé pedig 10 százalék volt. A BMW 7 százalékkal, az Audi és a Mercedes 6-6 százalékkal részesedik ebből a kategóriából - írták.

A közlemény idézi a portál értékesítési vezetőjét, aki szerint az év közepétől újra felgyorsult a használtautó-import, ez pedig - mint fogalmazott - közvetlenül és a lecserélt autók eladása miatt is növeli a belföldi használtautó-piac forgalmát. Fodor László hozzátette: az év végéig akár 700 ezer használt autót is eladhatnak Magyarországon, ami csaknem 80 ezerrel több a tavalyinál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.