Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Október 11. 21:30, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Tovább kutatnak a Balatonban eltűnt vitorlázó után

Tovább kutatnak a Balatonban eltűnt vitorlázó után

A vízi rendészet tovább kutat a Balatonban a vitorlásáról kedden eltűnt 60 éves Kosztolányi Balázs után, aki a tavalyi a Kékszalag vitorlásversenyen hajója kategóriájában győztes lett csapatával - tájékoztatta a Somogy Megyei Rendőr-

Méhes Dóra közölte: egy hajóval és két személlyel folytatják a keresést.
Holovits Huba, Balatonföldvár polgármestere az esettel kapcsolatban elmondta: Kosztolányi Balázs jó kondícióban lévő, rutinos hajós, aki évtizedek óta tavasztól őszig vitorlázik, napi rendszerességgel kihajózva Balatonföldvárról. Két napja dél körül indult el a balatonföldvári kikötőből, és 15 óra előtt találták meg a hajóját üresen, mintegy 15 kilométerrel arrébb, Révfülöp közelében, ahol megfeneklett. A vitorláson az automata kormány be volt kapcsolva, így sejteni se lehet, mikortól nem kormányozták. Kosztolányi Balázs vélhetően vízbe esett, hiszen a hajó hátsó korlátja megsérült - tette hozzá a polgármester.
Címkék: balaton, eltűnt, vitorlás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.