Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Október 15. 21:14, hétfő | Helyi
Forrás: SONLINE-Vigmond Erika

Török cégek segítenék a sármelléki reptér fejlesztését

Török cégek segítenék a sármelléki reptér fejlesztését

Török cégek kapcsolódnának be a Hévíz-Balaton Airport fejlesztésébe.

A sármelléki Hévíz-Balaton Airport – korábban FlyBalaton – működtetésére az idén létesítette a Hévíz-Balaton Airport Kft.-t a város, ami száz százalékban önkormányzati tulajdonú cég.

A reptér is az egyik tárgyalási alap volt a török és magyar üzletemberek számára szervezett hévízi találkozón, aminek központi témái a magyar török gazdasági kapcsolatok, együttműködési lehetőségek voltak. Papp Gábor polgármester arról is beszélt: a találkozó nem titkolt célja a mindkét fél számára előnyös üzleti kapcsolatok kezdeményezése. 2012-ben például csak alig 200 török turista fordult meg a Balaton térségében – mutatott rá. A találkozótól éppen a turizmus, emellett a Hévíz-Balaton Airporttal kapcsolatos fejlesztések, illetve az ingatlanfejlesztések területén várnak előrelépést – olvasható a város honlapján.
A sajtóközlemény szerint: a repülőtér tervei között szerepel be- és kiutaztatási céllal charter járatok indítása, melyek lehetséges célpontja Törökország. A találkozón a felek annak lehetőségeiről is tárgyalnak, hogy a reptér-üzemeltetésben tapasztalatokkal rendelkező török cégek miként tudnak bekapcsolódni a Hévíz-Balaton Airport fejlesztéseibe.
Suat Karakus, a Török-Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a török befektetői jelenlétről szólt: jelenleg 700 török cég működik Magyarországon. A két ország között az elmúlt évben 1,8 milliárd forintos áruforgalmat realizáltak, a forgalom az idei év első félévében 1-1,2 milliárd forint körül alakult.
IJ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.