Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Július 19. 12:37, szerda | Belföld
Forrás: mti

Több szaktantárgyból is gyenge lett az átlag az érettségin

Több szaktantárgyból is gyenge lett az átlag az érettségin

Több ágazati szakmai érettségi tárgyból is gyenge eredmények születtek középszinten - olvasható a szerdai Magyar Nemzetben.

A lap az Oktatási Hivatal adataira hivatkozva arról ír, hogy 35 tárgyból kilenc esetében a diákok átlaga még a hármast sem érte el. A legrosszabb eredmény élelmiszeripari ismeretekből született, 2,74 lett az átlag. Ezt követi a közlekedésgépészet, illetve a nyomdaipari ismeretek 2,75-ös átlaggal.

Összesen több mint 24 ezer diák érettségizett középszinten szakmai tárgyból, és majdnem nyolcezer vizsgát írtak a gyengén sikerült tantárgyakból.

Három tárgy volt, amelyben négyes feletti átlag született: pedagógiai ismeretek, a képző- és iparművészet, illetve a hang-, film- és színháztechnikai ismeretek.

Az Oktatási Hivatal által említett 35 szakmai ágazati tárgy átlaga középszinten 3,34 lett.

Emelt szintű ágazati szakmai érettségit 1700-an tettek, és ezek eredménye általánosságban jobban sikerült, mint a középszintű megmérettetéseké.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő