Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Október 04. 19:43, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Több osztrák vendéget csábítana a Balaton és Közép-Dunántúl régió

Több osztrák vendéget csábítana a Balaton és Közép-Dunántúl régió

Bécsben mutatkozott be a balatoni és a közép-dunántúli régió az osztrák turisztikai szakma képviselőinek csütörtökön, a Magyar Turizmus Zrt. bécsi képviseletének szervezésében megrendezett második szakmai napon 11 turisztikai szövets

A 2011-es adatok szerint a balatoni régióban Németország után a második legfontosabb küldő piac volt az osztrák, 55 ezer osztrák vendég csaknem 205 ezer vendégéjszakát töltött el a Balatonnál - mondta el az MTI-nek Benkő Krisztina, az MT Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatóságának vezetője. Mint mondta, a bécsi szakmai napon szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy a Balaton "már nem csak a fürdőzésről szól", hanem "négy évszakos turisztikai célpont" lett az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően. Céljuk ráirányítani az osztrák vendégek és turisztikai szakemberek figyelmét az aktív pihenési lehetőségekre, így például a kerékpáros turizmusra, a bor- és a gasztroturizmusra.
Benkő Krisztina rámutatott, hogy az elmúlt években számos szállodafejlesztés ment végbe a térségben. Jelenleg 37 négy- illetve ötcsillagos szálloda működik a régióban. Emellett a kisebb, autentikus szálláshelyek iránt érdeklődők is megtalálják a megfelelő kínálatot - tette hozzá.
A Balatonnál a külföldi vendégek 12 százaléka érkezik Ausztriából, és a Magyarországon eltöltött osztrák vendégéjszakák negyede esik erre a régióra - mondta Kovács Balázs, az MT Zrt. bécsi képviseletének vezetője.
A Közép-Dunántúlon az osztrák turisták jelenleg leginkább csak átutaznak. Száz osztrák vendégből három vesz igénybe szálláshelyeket ott. A képviseletvezető bízik benne, hogy a következő néhány éven belül sikerül megduplázni vagy megkétszerezni ezt a számot.
A közép-dunántúli régió egyebek mellett történelmi városai, a Velencei-tó kínálta lehetőségek, a wellness szolgáltatások és az aktív turizmus iránt igyekszik felkelteni a külföldi vendégek érdeklődését. Reményeik szerint számíthat a külföldiek figyelmére az Etyeki Pincefesztivál és a Korda Filmpark is.
Jelenleg a belföldi turizmus a meghatározó a régióban - mondta el Bodrogai László, az MT Zrt. regionális igazgatóságának vezetője. Folyamatos a fejlődés a beutazó forgalom területén is, de kisebb mértékű. A külföldi piacok közül elsősorban a környező országokra - így Ausztriára, Szlovákiára és Csehországra - összpontosítanak. "Nagy lehetőség a régiónknak, hogy bemutatkozhatunk itt Ausztriában, a magyar gyökerekkel rendelkezőknek és az osztrák érdeklődőknek egyaránt" - hangsúlyozta.
Az elmúlt öt évben történt fejlesztéseket hangsúlyozta Bodrogai László is. "Más színvonalú szolgáltatással várjuk a látogatókat" - mondta.
A magyar kereskedelmi szálláshelyeken az elmúlt években folyamatosan növekedett az osztrák vendégéjszakák száma. Tavaly minden korábbinál több, 809 ezer vendégéjszakát értékesítettek osztrákoknak. "A mérce nagyon magas, de fel kell tárni a tartalékainkat" - mondta Kovács Balázs. Ilyen tartalékként említette a külföldön még kevéssé ismert régiók és szolgáltatások mellett a Rot-Weiss-Rot in Ungarn (Vörös-Fehér-Vörös Magyarországon) programot, amelynek keretében az ausztriai magyarok közvetítésével is népszerűsítik a magyarországi turizmust.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.