Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Január 01. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - fotók: police.hu

Több mint fél mázsa tűzijátékot foglaltak le a gödöllői rendőrök

Több mint fél mázsa tűzijátékot foglaltak le a gödöllői rendőrök

Több mint fél mázsa illegálisan árusított tűzijátékot foglaltak le a gödöllői rendőrök egy hipermarket parkolójában - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a rendőrség honlapján.

A közlemény szerint a rendőrség szerda délután lakossági bejelentést kapott arról, hogy egy férfi pirotechnikai eszközöket árul egy hipermarket parkolójában; a rendőrök a gyanúsítottat éppen egy adásvétel közben érték tetten.

Az intézkedés során a rendőrök 3233 rakétát, rakétacsomagot, szikraszökőkutat és óriás forgót találtak a járműben.

A pirotechnikai eszközöket árusító férfi rendelésre akár házhoz is szállította a vevőknek a tűzijátékokat.

A gödöllői rendőrkapitányság lefoglalta a csaknem 65 kilogrammnyi terméket és pirotechnikai termékekkel kapcsolatos szabálysértés miatt indított eljárást a 49 éves budapesti férfi ellen.

A hatóságok korábban arról tájékoztattak, hogy az idei szilveszterkor a koronavírus-járvány elleni küzdelem okán tilos a tűzijátékok közterületi használata, így árusítása is. Továbbá magánterületen is csak az egész évben kapható, alacsony kockázatú, úgynevezett első és második kategóriájú pirotechnikai eszközök működtetése megengedett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.