Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2018. Szeptember 13. 07:24, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Több mint 30 millió forint gyűlt össze az Ökumenikus Segélyszervezet iskolakezdési akcióján

Több mint 30 millió forint gyűlt össze az Ökumenikus Segélyszervezet iskolakezdési akcióján

Több mint 30 millió forint gyűlt össze az Ökumenikus Segélyszervezet iskolakezdést adománygyűjtő akcióján - közölte a segélyszervezet az MTI-vel.

Az akció célja az volt, hogy szeptember 1-jéig ezer rászoruló gyerekhez juttassanak el 10-10 ezer forint értékű, személyre szabott, minőségi tanszercsomagot.

A segélyszervezet közleményében azt írta, az akció sikeres volt: az első becsengetésig sikerült ezer hátrányos helyzetű magyar gyermek iskolatáskáját megtölteni tanszerekkel, és további háromszáz határon túli rászoruló gyermek is részesült az adományból. A segélycsomagok idén is a segélyszervezet országos intézményhálózatán keresztül jutottak el a családokhoz.

Hozzátették: az augusztus közepén indított pénzadománygyűjtés során a 1353-as adományvonalra több mint 86 ezer felajánlás érkezett, és minden hívás és SMS 250 forint támogatást jelentett. Így az adományvonalon érkezett felajánlás összege meghaladta a 21 millió forintot. A kampány során magánadományozóktól és vállalati felajánlásokból további mintegy 10 millió forint is érkezett.

Mint írták, így nemcsak az alap célkitűzését teljesítették, hanem lehetőségük van egész évben segíteni: egyrészt évközben is tudnak tanulási támogatást - iskolaszereket és egyéb kézzelfogható támogatást - nyújtani a hozzájuk forduló iskolásoknak, másrészt a Kapaszkodó program keretében országszerte folytatni tudják a mintegy 2000 rászoruló gyermek év közbeni fejlesztését, felzárkózásának elősegítését, amellyel a gyerekek valódi esélyt kapnak a szegénység okozta hátrányok leküzdéséhez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 06:00, szerda | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: akik a NATO-t háborúba akarják vonni, azok világháborút akarnak kirobbantani

Akik a NATO-t háborúba akarják vonni, azok világháborút akarnak kirobbantani - mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter kedden Budapesten, a Magyar Atlanti Tanács (MAT) konferenciáján.

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.