Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Augusztus 15. 14:14, csütörtök | Belföld

Több mint 280 település csatlakozott az idei Európai mobilitási héthez

Több mint 280 település csatlakozott az idei Európai mobilitási héthez

Minden eddiginél több, összesen 285 magyar település csatlakozott az idei Európai mobilitási héthez, amely szeptember 16-tól 22-ig tart, a rendezvény sorozat az Autómentes nappal zárul majd -

- közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) csütörtökön az MTI-vel.

Idén is az ITM koordinálja Magyarországon Európa legnagyobb közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampányát, ezen felül a minisztérium 180 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújt a településeken szervezett Európai mobilitási hét, illetve Autómentes nap megtartásához kapcsolódó tudás-élmény alapú programok, vetélkedők, versenyek szervezéséhez.
Az egyes programokhoz az önkormányzatok és az önkormányzati tulajdonban álló szervezetek június 12. és június 30. között nyújthatták be egyedi támogatási kérelmeiket. A felhívásra 261 egyedi kérelem érkezett 216 millió forint támogatási igénnyel, a pályázatok feldolgozása még zajlik.
Az egy hetes rendezvénysorozat idei témája a gyaloglás, a mottója pedig az, hogy "Sétálj velünk!".
Az ITM és partnerei a környezettudatos közlekedésre nevelő, szemléletformáló akcióikkal a programsorozat utolsó két napján várják a látogatókat a budapesti Andrássy úton - olvasható a minisztérium közleményében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére