Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2011. Október 03. 07:25, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Tizenegy milliárd jut szociális célokra

Tizenegy milliárd jut szociális célokra

Tizenegy milliárd forintot szánt a kormány a gyerekotthonok és szociális intézmények fejlesztésére, hajléktalan ellátásra.

Az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) szociális kerete három nagy pályázat között oszlik meg, a támogatás pedig teljes körű – nincs szükség hozzá önrészre.

Az ÚSZT hármas pályázatáról Soltész Miklós szociális ügyekért felelős államtitkár nyilatkozott a közrádiónak: elmondása szerint az időseket, mozgáskorlátozottakat és pszichiátriai betegeket ellátó intézetek között hatmilliárd forint oszt szét a kormány – a gyermekotthonok felújítására, illetve új otthonok építésére pedig 3 milliárd forintot szánnak. Az utóbbi esetben az is cél, hogy az állami gondozottak a régi nagy központi épületekből kisebb és családiasabb házakba költözhessenek.

A harmadik, kétmilliárd forintos keretből a hajléktalan-ellátást támogatja a kabinet: a hagyományos (nappali, éjjeli és átmeneti) szálláshelyek mellett ugyanakkor új szolgáltatásokat is bevezetnének, melyekkel a hajléktalanok társadalmi visszailleszkedését szeretnék elősegíteni – mondta a Kossuth Rádióban Soltész Miklós.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség /archívum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni