Városlista
2024. június 15, szombat - Jolán

Hírek

2011. Augusztus 05. 14:21, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Tizedszer is Vidor Fesztivál Nyíregyházán

Tizedszer is Vidor Fesztivál Nyíregyházán

A X. Vidor Fesztivált, a vidámság és a derű országos seregszemléjét augusztus 26. és szeptember 3. között rendezik meg Nyíregyházán.

Ahol a versenyprogramban nyolc nagyszínpadi, nyolc kamaraszínpadi és hat utcaszínházi előadás, valamint öt filmvígjáték bemutatása szerepel - mondta el Tasnádi Csaba, a rendező Móricz Zsigmond Színház igazgatója a szervezők csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Nyíregyházán a vidámságé és a derűé lesz a főszerep augusztus 26 és szeptember 3 között. Ekkor rendezik meg ugyanis a tizedik Vidor Fesztivált, amely számtalan színes programmal várja az érdeklődőket.

A versenyprogramban nyolc nagyszínpadi, nyolc kamaraszínpadi és hat utcaszínházi előadás lesz, valamint öt filmvígjáték bemutatására is sor kerül - mondta el Tasnádi Csaba, a rendező Móricz Zsigmond Színház igazgatója a szervezők csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A színházi és filmes program mellett nyolc zenekar, köztük a világhírű Acquaragia Drom, a Trio Rosenberg és a Ska Cubano lép fel a zenei nagyszínpadon, míg a Korzó színpadon hat zenekarnak lesz koncertje - közölte Szabó Tamás, a teátrum zenei vezetője. Emellett két hangversenyt rendeznek még a város zsinagógájában, továbbá a Vidorkertben világzenei diszkó lesz minden éjjel, valamint képzőművészeti- és fotókiállítások várják még az érdeklődőket.

Szabolcs megye további 29 településén szintén rendeznek fesztiválprogramot, s a 31 ottani rendezvény, utcaszínházi előadások, bábjátékok és koncertek 90 százaléka ingyenes lesz, azokat - ahogy a színház igazgatója fogalmazott - jótékonysági jelleggel szervezik.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: fesztivál

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 15. 11:07, szombat | Belföld

Karácsony Gergely: legyen új választás

Legyen új választás, ezt fogom képviselni - jelentette ki a főpolgármester-választás szavazatainak újraszámlálása után Karácsony Gergely a sajtó képviselőinek a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) épülete előtt tartott demonstráció

2024. Június 15. 11:05, szombat | Belföld

Hitelminősítés - Varga Mihály: két hét, 3 kedvező hitelminősítői döntés

A Moody\'s és a Scope Ratings után ma este a Fitch Ratings is megerősítette Magyarország adósbesorolását, továbbra is befektetésre javasolják hazánkat - közölte a pénzügyminiszter a Facebook-oldalán a hitelminősítő pénteki döntése u

2024. Június 14. 15:03, péntek | Belföld

Megkezdték a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálását

Megkezdték a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálását pénteken a Nemzeti Választási Irodában (NVI).