Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Október 11. 10:34, kedd | PR
Forrás: (x)

Tetőablak újdonságok, amiktől tátva marad a szád

Tetőablak újdonságok, amiktől tátva marad a szád

A tetőablakok technikai megoldásai sokat fejlődtek az elmúlt évek alatt és olyan lehetőségeket teremtenek, amikre korábban nem is gondoltunk. Mutatunk néhány olyan újdonságot, amitől megjön a kedved a tetőtérbeépítéshez.

Az újfajta tetőablak beépítésekkel olyan életteret tudsz teremteni a tetőtérben, ami maximálisan kielégít minden igényt. Megszűnnek a páralecsapódások, a beltérbe nyíló lefejelt tetőablakok, vagy a kilátást félbevágó bukókeretek. A tetőablakok új generációja rengeteg olyan esztétikai és kényelmi funkciót hordoz, amitől egyszerűen szerethetővé válik a tetőtér.

Tetősíkon kívülre nyíló tetőablak

A ferde síkba épített tetőablakok nagy átka a bukó nyitás, ami egyrészt balesetveszély és kényelmetlenség forrása lehet, másrészt pedig megbontja a tetőtéri lakások egyik legnagyobb előnyét, a szép kilátást. Ezeket küszöböli ki a tetősíkon kívülre nyíló ablak, ami a tetőablak felső vonalában nyílik és teljesen szabad kilátást enged a lakásból.

Üvegből épített tető

Hasonlóan csodálatos kilátást és rengeteg fényt biztosít a lakásban élők számára az a többféle megoldás, aminek segítségével egész tetőrészeket tudunk üvegből kialakítani. Ennek legegyszerűbb formája az egymás mellé épített tetőablakok sorozata, amik akár a gerincig futhatnak.

Egy másik kiváló megoldás a térdfal ablak alkalmazása, ami a tetőtér térdfalát töri át üveg felületekkel a beépített tetőablakhoz kapcsolva. Ha nincs térdfal, hasonló megoldást nyújthat a fix tetőablak beépítése, amivel egészen a padlóig futó üvegfelület alakítható ki.

A lapostetőn sem kell lemondanunk a tetőablak nyújtotta fényről, mert fixen beépíthető felülvilágító kupolával ebben az esetben is természetes fényhez juttathatjuk a lakást.

Elektromos nyitásvezérlés

Az egymás fölé épített tetőablakok nyithatóvá tételéről gondoskodhat az elektromos tetőablak alkalmazása. Ez a kiváló innováció lehetővé teszi, hogy a nehezen elérhető helyeken is nyitható ablakokat építsünk be, ezáltal gondoskodhassunk a lakás megfelelő szellőzéséről.

Az elektromos tetőablakok vezérlése már okosotthon rendszerekbe is kapcsolható, így akár egy mobiltelefonra telepített applikáció segítségével is irányíthatjuk a lakás szellőzését, vagy árnyékolását. Távoli eléréssel bárhonnan előkészíthetjük a lakást, hogy érkezésünkre már leárnyékolt és kiszellőztetett otthon fogadjon.

Mindez csak apró ízelítő, hiszen számtalan olyan technikai újdonság van az antibakteriális kilincstől a gyerekzárig, ami sokat tehet a tetőtéri lakás kényelméért. Érdemes szakemberekkel egyeztetni a lehetőségekről, mielőtt megrendelnénk a tetőablakot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.