Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Június 01. 13:32, péntek | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Termékenység: a rákos nők más információkat kapnak, mint a férfiak

Termékenység: a rákos nők más információkat kapnak, mint a férfiak

Amikor egy férfit rákkal diagnosztizálnak, más információkat kap orvosától termékenységének megőrzésével kapcsolatban, mint egy nő

- írja egy új, skót tanulmány, mely rámutat a nagy mértékben eltérő információkra, melyeket a különböző nemű betegek kapnak orvosaiktól. A tudósok szerint mindenkinek minél hamarabb megbeszélést kellene szerveznie egy termékenységi specialistával.

A kutatók 16 férfit és 18 nőt interjúvoltak meg, akik 17 és 49 év közöttiek voltak és nemrég diagnosztizálták őket rákkal. A pácienseket megkérdezték, hogy tudják -e pontosan milyen problémájuk van, és az mivel jár, valamint milyen kilátásaik vannak a jövőre nézve a termékenységgel kapcsolatban.

A kutatók megállapították: a férfiak más információkat kaptak a jövőjükkel kapcsolatban, mint a nők. Minden férfit - még a gyerekeseket is - bátorították arra, hogy fagyasztassák le a spermáikat és a legtöbbjüknél szóba került a sperma bank opciója is. Ezzel szemben mindössze néhány nő vitatta meg orvosával a termékenység megőrzésének lehetőségeit - írja a HealthDay.

Címkék: betegség, rákos

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:48, kedd | Életmód

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában - Videó

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

2024. Április 15. 14:10, hétfő | Életmód

Így csúsztak egymásnak az autók az M1-esen

Eseménydús videót közölt az autópályafenntrartó.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Életmód

MÁV: idén már tizenöt emberéletet követelt a figyelmetlenség és a szabályok megszegése

Tizenöt emberéletet követelt már idén a figyelmetlenség és a szabályok megszegése - közölte honlapján szombaton a MÁV, körültekintő közlekedésre kérve az utazókat.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Életmód

Ferencz Orsolya: az űrtechnológia fontos sarokköve a világgazdaságnak

Az űrtechnológia fontos sarokköve annak, hogy a világgazdaság üzemelni és fejlődni tudjon - mondta Ferencz Orsolya az eddigi legnagyobb magyar repülő űreszköz, a Thermal Guard Assembly (TGA) pénteki bemutatóján Miskolcon.