Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Október 10. 11:51, kedd | Belföld
Forrás: mti - fotó: MTI illusztráció

TEK-esnek adta ki magát öt csaló Somogyban - 80 milliót akartak zsákmányolni

TEK-esnek adta ki magát öt csaló Somogyban - 80 milliót akartak zsákmányolni

A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársának adta ki magát öt férfi, hogy több tízmillió forintot csaljon ki egy vállalkozótól Somogy megyében - hangzott el az M1 aktuális csatorna Híradójában kedden.

Az M1 tudósítása szerint az öt férfi a TEK munkatársának kiadva magát a kapcsolataira hivatkozva azt ígérte egy vállalkozónak, hogy 80 millió forintért megnyerhet egy több százmilliós közbeszerzési pályázatot. A csalók fekete kommandós ruhába öltöztek, az igazira a megtévesztésig hasonlító fegyverutánzatok voltak náluk, és egy olyan autót is beszereztek, amilyet a TEK műveleti egységei is használnak, kék villogót is felszereltek rá.

A csalást a Nemzeti Védelmi Szolgálat leplezte le. Az öt férfit a Terrorelhárítási Központ fogta el múlt pénteken.

Csapó Gábor, a Somogy Megyei Főügyészség szóvivője az M1-nek elmondta: a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség különösen nagy kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények miatt kezdeményezte öt gyanúsított előzetes letartóztatását. Ezt a Kaposvári Járásbíróság hétfőn elrendelte.

A rendőrség még vizsgálja, hogy az "álkommandósok" hány vállalkozót csaptak még be több százmilliós megrendelés ígéretével - hangzott el az M1-en.

Címkék: csaló, somogy, TEK

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során