Városlista
2023. december 2, szombat - Melinda

Hírek

2010. Május 06. 08:15, csütörtök | Helyi
Forrás: www.stop.hu

Színes programok, sztárok, és jobbnál jobb lovasok: indul a Balatoni Vágta

Színes programok, sztárok, és jobbnál jobb lovasok: indul a Balatoni Vágta

A hétvégén, május 9-én rajtol Rádpusztán a Balatoni Vágta. A 2010-es vágtaszezon balatoni etapját a sztárok sem hagyják ki. Ott lesz például az RTL Klub műsorvezetője, Barabás Évi, a Back II Black frontembere, Bebe, valamint az Operettsz

Az elővágta színes programjain kívül az izgalmakról a Balaton Régió több tucat településéről érkező lovasok gondoskodnak. Gulyásparti, kézműves vásár, solymász bemutató, hagyományos ízek és bio ételek, valamint hagyományőrző programok várják a látogatókat.


Családjával látogat ki a Balatoni Vágtára Mészáros Árpád Zsolt, aki múlt héten előadásával lenyűgözte nyíregyházi előfutam közönségét. "A múlt héten nagyon jól éreztem magam a Nyírségi Vágtán, ahol énekeltem is a Rómeó és Júliából egy részletet. Lehet, hogy itt is fogok, és én leszek a Nemzeti Vágta hivatalos előfutam-énekese." - mesélte nevetve Árpád, aki már teljes erőbedobással készül a Nemzeti Vágta júniusi jótékonysági sztárfutamára.


A Balaton Régió több tucat településéről érkeznek jobbnál jobb lovasok a megmérettetésre, amelynek tétje, hogy indulhassanak a Nemzeti Vágta budapesti döntőjén.

A Nemzeti Vágta előfutamaként síkverseny megrendezésére kerül sor Gyenesdiáson a Faludi-síkon a felújított hajdanán volt Festetics tréningpályán. A verseny távja 1100 m két és fél kör a 440 m hosszú és 12 m széles homokos pályán.

Időpontja: 2010. május 22 - május 23.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 02. 13:35, szombat | Belföld

Paloznaki Jazzpiknik: Morcheeba és Brand New Heavies is lesz

A Brand New Heavies, a Morcheeba, Tony Hadley (ex-Spandau Ballet) és a Son Mieux is koncertet ad a Paloznaki Jazzpikniken, amelyet 2024. augusztus 1-től 3-ig rendeznek.

2023. December 02. 13:32, szombat | Belföld

Időkapszulát és egy 122 éves levelet találtak az eleki templom kupolájában

Időkapszulát és az egykori esperes-plébános 122 éve írt levelét találták meg a Sarlós Boldogasszony-templom kupolájában a Békés vármegyei Eleken.

2023. December 02. 13:30, szombat | Külföld

Klímacsúcs - Magyarország is csatlakozott a nukleáris egyezményhez

Magyarország is aláírta a globális nukleárisenergia teremelő kapacitás megháromszorozására vonatkozó egyezményt szombaton az ENSZ Éghajlatváltozási Konferenciáján (COP28) Dubajban.

2023. December 02. 06:00, szombat | Bulvár

Megérkezett a lappföldi Mikulás Budapestre