Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Március 19. 08:50, kedd | Helyi
Forrás: Zalai Hírlap Online

Szilágyi Áron a keszthelyi sportgálán

Szilágyi Áron a keszthelyi sportgálán

A sport fontosságára, sokszínűségére, hatásaira hívták fel a figyelmet a szerda esti sportgála előadói Keszthelyen. A rendezvényen adták át a városi sportolói kitüntetéseket is.

Borosné Eitner Kinga sportügyekért felelős tanácsnok köszöntője után Manninger Jenő országgyűlési képviselő a kormány sportot támogató törekvéseiről, tevékenységéről beszélt, megemlítve a keszthelyi fejlesztéseket is. Mint mondta, az elmúlt években elkészült a Mozgás háza, a tanuszoda és egy műfüves pályát is avattak. Reméli - tette hozzá -, hogy folytatódnak a beruházások, melyek nemcsak a sportolási lehetőségeket, hanem az egészség megőrzést is szolgálják. Hasonlóképpen fogalmazott Kiss Norbert helyettes államtitkár, hangsúlyozva: a sport nem csupán a versengést, az egészséges életmódot szolgálja, hanem jelentős gazdasági tényező is. Pontosan ezért - ugyanúgy, mint már számos országban - támogatni kell az ágazatot. Kiemelte: a kormány eltökélt abban, hogy a sportra jelentős összeget fordít.

A gála díszvendége Szilágyi Áron olimpiai bajnok kardvívó volt, akit dr. Iglódi Endre, a Magyar Olimpiai Bizottság Emlék és Hagyományőrző Bizottságának tagja kérdezett élményeiről. Az ifjú sportoló elmondta: nagyon készült az olimpiára, örült az eredménynek, mely után a világkupán is jó helyezéseket szerzett. Jelenleg két egyetemen is tanul, s készül a nyári világbajnokságra.

Az ünnepséget a kitüntetések átadása zárta.

ij

ij

Címkék: gála, keszthely, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:10, kedd | Bulvár

Böde Dániel folytatja pályafutását

Meghosszabbította szerződését Böde Dániel, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC támadója, aki így a 19. élvonalbeli szezonjára készülhet a nyáron.

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:08, kedd | Sport

Nyolcvan nap a rajtig, 180-190 tagú lehet a magyar csapat

Nyolcvan nap múlva kerül sor a párizsi olimpia megnyitó ünnepségére, az eseményen pedig az előzetes számítások szerint 180-190 magyar sportoló vehet részt.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét