Városlista
2020. május 28, csütörtök - Emil, Csanád

Hírek

2019. Június 06. 19:17, csütörtök | PR

Személyre szabott pólók - hogy készülnek?

Személyre szabott pólók - hogy készülnek?

Sokszor jön jól egy póló - ajándéknak, meglepetésnek vagy akár saját magunknak - amire általunk választott felirat kerül. Ha érdekel, hogy mik a legfrissebb trendek, hogy otthon is kivitelezhető-e -

- vagy éppen, hogy tartós-e egy ilyen egyedi ruhadarab, ebből a cikkből mindent megtudhatsz!

Pólót nyomni nem csak egyféleképpen lehet

A hazai cégek is sokféle technikát kínálnak, lássuk a legalapvetőbbeket:
● Szitanyomás
● Direkt textilnyomtatás
● Digitális transzfernyomás
● Szublimáció
● Vágható, vasalható fóliák (flex és fock fólia)

Melyeket szokták leggyakrabban használni?

Ha sok pólót (vagy más ruhadarabot) nyomnánk meg, a közismert és közkedvelt szitanyomás nagy daradszámnál kifizetődő; míg a textilnyomást egy darab esetén is lehet használni.
Ez utóbbi eljárás néhány szín esetén - például ezüst, arany - nem jöhet szóba, de egyébként minőségi végeredményt nyújt. Színátmenetes, fotóminőségű darabok is készülhetnek ma már a digitális textilnyomtatás során.
A szitázásnak több vállfaja is van: ha vastag, gumisabb felülettel találkozunk, akkor az transzfer szitázással készült. Mivel ez egy régebbi, hagyományosabb eljárás, előbb minden színre el kell készíteni a szitafilmet és nyomószerszámot. Lényegében ez a legnagyobb beruházást és szakmai végzettséget igénylő ipari eljárás. A gyártás önköltsége emiatt nem kicsi; egyes vélemények szerint 30 darabtól éri meg szitázással készíteni nyomott ruhadarabot.

Flex és flock - fényes és plüss

Lássuk a további lehetőségeket! A flex fóliákat hőpréselik az anyagra: ezt a megoldást alkalmazzák a számozott sportmezeknél. A flock anyag plüss tapintású, valójában ugyanez, körbevágott, ‘rávasalt’ fóliát jelent. A gumis felületről megismerni ezeket a darabokat.A szublimációt poliészter felületre tudják alkalmazni, így ezt például biciklis mezeknél vetik be.
A matricázás - avagy transzfer matrica - is népszerű, de korlátokkal jár, például bonyolult körvonalú mintát nem tudunk megoldani ezzel a megoldással. A minősége sem közelíti meg az előbb részletezett eljárásokat.
Ha tehát sok darabról van szó, a klasszikus szitázás szokott nyerni, de kevés és minőségi nyomás esetén a textilnyomtatás a leginkább választott opció. Az ipari pólónyomásban a DTG technológia a legjobb, ami elérhető.

Pólónyomás otthon?

Hódítanak a DIY módszerek, így a póló - vagy baba rugdalózó, pulóver, baseball sapka - egyedivé tételének is nekiállhatunk ma már otthon. Amivel próbálkozhatunk, az a textilfestés, vagy a rávasalásos technika.
Érdekesség, hogy mi magunk is csinálhatunk bármilyen képből rávasalható matricát. A Youtube.com-on találhatunk videókat a technikáról, ami szalvétát, folpackot, sütőpapírt, vasalót (és ollót) feltételez. Sok sikert!

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 18. 09:36, hétfő | PR

Templomot épített a Jánosik Kft.

Görögkatolikus templomot épített Mezőkövesden a Jánosik és Társai Kft. A zöldmezős beruházást, az alapoktól kezdve kulcsrakész állapotig a cég végezte.

2020. Április 03. 05:00, péntek | PR

Tölts több időt a kertedben! - Online minden eszköz beszerezhető hozzá!

Gyönyörű zöld gyepet szeretnél a kertben? Megigazítanád a sövényt? Kivágnál egy-két fát? Tavasszal nagyon sok munkát találunk a kertünkben, melyhez a megfelelő kertigépek elengedhetetlenek.

2020. Március 02. 10:43, hétfő | PR

900 millió dolláros üzletet bíztak a magyar menedzserre

Szakonyi Andrást nevezték ki az információ- és dokumentumkezelésben világelső Iron Mountain európai, közel-keleti és afrikai (EMEA) üzletágának a vezetőjévé.

2020. Május 28. 16:00, csütörtök | Belföld

Pünkösdkor sincs kamionstop

A folyamatos áruellátás érdekében a nehéz teherkocsik a veszélyhelyzet idején hétvégi korlátozás nélkül közlekedhetnek a hazai utakon. A kamionstop a munkaszüneti napokon, így a pünkösdi hosszú hétvégén sincs érvényben