Városlista
2019. június 19, szerda - Gyárfás

Hírek

2019. Június 06. 19:17, csütörtök | PR

Személyre szabott pólók - hogy készülnek?

Személyre szabott pólók - hogy készülnek?

Sokszor jön jól egy póló - ajándéknak, meglepetésnek vagy akár saját magunknak - amire általunk választott felirat kerül. Ha érdekel, hogy mik a legfrissebb trendek, hogy otthon is kivitelezhető-e -

- vagy éppen, hogy tartós-e egy ilyen egyedi ruhadarab, ebből a cikkből mindent megtudhatsz!

Pólót nyomni nem csak egyféleképpen lehet

A hazai cégek is sokféle technikát kínálnak, lássuk a legalapvetőbbeket:
● Szitanyomás
● Direkt textilnyomtatás
● Digitális transzfernyomás
● Szublimáció
● Vágható, vasalható fóliák (flex és fock fólia)

Melyeket szokták leggyakrabban használni?

Ha sok pólót (vagy más ruhadarabot) nyomnánk meg, a közismert és közkedvelt szitanyomás nagy daradszámnál kifizetődő; míg a textilnyomást egy darab esetén is lehet használni.
Ez utóbbi eljárás néhány szín esetén - például ezüst, arany - nem jöhet szóba, de egyébként minőségi végeredményt nyújt. Színátmenetes, fotóminőségű darabok is készülhetnek ma már a digitális textilnyomtatás során.
A szitázásnak több vállfaja is van: ha vastag, gumisabb felülettel találkozunk, akkor az transzfer szitázással készült. Mivel ez egy régebbi, hagyományosabb eljárás, előbb minden színre el kell készíteni a szitafilmet és nyomószerszámot. Lényegében ez a legnagyobb beruházást és szakmai végzettséget igénylő ipari eljárás. A gyártás önköltsége emiatt nem kicsi; egyes vélemények szerint 30 darabtól éri meg szitázással készíteni nyomott ruhadarabot.

Flex és flock - fényes és plüss

Lássuk a további lehetőségeket! A flex fóliákat hőpréselik az anyagra: ezt a megoldást alkalmazzák a számozott sportmezeknél. A flock anyag plüss tapintású, valójában ugyanez, körbevágott, ‘rávasalt’ fóliát jelent. A gumis felületről megismerni ezeket a darabokat.A szublimációt poliészter felületre tudják alkalmazni, így ezt például biciklis mezeknél vetik be.
A matricázás - avagy transzfer matrica - is népszerű, de korlátokkal jár, például bonyolult körvonalú mintát nem tudunk megoldani ezzel a megoldással. A minősége sem közelíti meg az előbb részletezett eljárásokat.
Ha tehát sok darabról van szó, a klasszikus szitázás szokott nyerni, de kevés és minőségi nyomás esetén a textilnyomtatás a leginkább választott opció. Az ipari pólónyomásban a DTG technológia a legjobb, ami elérhető.

Pólónyomás otthon?

Hódítanak a DIY módszerek, így a póló - vagy baba rugdalózó, pulóver, baseball sapka - egyedivé tételének is nekiállhatunk ma már otthon. Amivel próbálkozhatunk, az a textilfestés, vagy a rávasalásos technika.
Érdekesség, hogy mi magunk is csinálhatunk bármilyen képből rávasalható matricát. A Youtube.com-on találhatunk videókat a technikáról, ami szalvétát, folpackot, sütőpapírt, vasalót (és ollót) feltételez. Sok sikert!

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 13. 10:36, csütörtök | PR

Nemzetközi és magyar sztárokkal indul az országos kerékpár fieszta

11 megyén és 100 városon át vezet Magyarország legnagyobb kerékpárversenye

2019. Június 06. 19:11, csütörtök | PR

Mennyi múlhat egy bizonyítvány fordításán!

Külföldön új életet kezdeni hatalmas kaland, de még annál is nagyobb kihívás. Egy olyan apróság, mint félrefordított végzettségünk, könnyen sikeres elhelyezkedésünkbe, egyetemi felvételinkbe kerülhet.

2019. Június 05. 09:14, szerda | PR

Innovatív takarítás

Ma már a takarítás sem olyan, mint régen. Jól tudja ezt Magyarország piacvezető takarítással foglalkozó cége a Jánosik és Társai Kft.

2019. Május 22. 00:46, szerda | PR

Mit vegyünk fel esküvőre - ha vendégek vagyunk?

Ismét kezdődik az esküvői szezon: már márciusban beköszöntött, májusban pedig már a derekán vagyunk. Ha nyári menyegzőre hívnak, honnan tudjuk, mit érdemes felvennünk? Lássuk a legjobb tanácsokat e téren!