Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2013. Szeptember 10. 09:50, kedd | Helyi
Forrás: heviz.hu/Varga Lívia

Szaktudás, munka, emberi tartás…

Szaktudás, munka, emberi tartás…

Átadták Zala megye idei kitüntetéseit. Hévíz polgármesterének és képviselő-testületének javaslata alapján három szakember vehetett át elismerést: Lackó Mária, dr. Mándó Zsuzsanna és Péter Árpád

Fotó: heviz.hu

A Zalaváron tartott ünnepi közgyűlést követően Papp Gábor, Hévíz első embere úgy fogalmazott, fontos a megyei díj, amely rangot jelent, és azt is, hogy valakit a saját szakmáján belül nagyra tartanak Zalában.

- A magyarázat mindenkinél egyértelmű – indokolta a felterjesztést a polgármester. - A kórház orvos-szakmai része megfelelő kezekben van dr. Mándó Zsuzsanna vezetésével, az intézmény gyarapodik, és számos új dolgot találnak ki, amelyek egyértelműen összhangban vannak Hévíz fejlesztési elképzeléseivel. Lackó Mária a legnagyobb elismeréseket is megkapta már, nemrégiben például ő lett Az év főkertésze, és abban is elévülhetetlen érdemeket szerzett, hogy tavaly Hévíz nyerte a Virágos Magyarországért versenyt. Különösebb indoklás nem kell, aki eljön a városba, illetve azokra a helyekre, ahol Mária alkot, a saját szemével győződhet meg a Gamesz vezetőjének munkájáról.

A harmadik díjazott kapcsán Papp Gábor kiemelte: a sajtó szerepe alapvetően fontos egy megye megítélésében, hiszen nem mindegy, hogyan jutnak el a hírek, az információk az itt élőkhöz. Fontos a felkészültség és az objektivitás, és ebben Péter Árpád elismerésre méltóan teljesít.

- A megyei elismerések Hévíz életében is fontosak – folytatta Papp Gábor. – Hiszen a város és intézményei hozzák az eredményeket, amelyek miatt a hírek sok esetben rólunk szólnak, és az a jó, hogy az ebben közreműködő szakemberek teljesítményét ily módon is elismerhetjük, megköszönhetjük.

A Zalaváron tartott díszközgyűlésen a megye díszpolgárai közé emelték néhai Szalai Annamáriát, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, valamint a Médiatanács áprilisban elhunyt, zalaegerszegi születésű elnökét, korábbi országgyűlési képviselőt.

A Hévíz által felterjesztett szakemberek közül dr. Mándó Zsuzsanna, a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház orvos-igazgatója a Zala Megye Egészségügyéért Díjat vehette át, aki a méltatás szerint „kiváló és alapos szakmai tudással irányítja a gyógykórház orvosi területét, s emellett számos kutatást végzett, aktívan részt vesz számos szakmai szervezet tevékenységében, rendszeresen publikál, valamint felkérésre gyakorta tart előadásokat konferenciákon. Orvosi, kutatói munkája révén hozzájárul a világhírű hévízi gyógyászat hírnevének megőrzéséhez és emeléséhez.”

A Zöld Zaláért Díjjal elismert Lackó Mária 1988 óta dolgozik Hévízen. „A fürdőváros egyedi mikroklímájához igazodó növényeket választva, vegyszermentes fenntartású, környezettudatos eljárások alkalmazásával igyekszik különleges, egyedi városképet teremteni a kertészet és városfenntartás eszközeivel a helyi lakosság és az oda látogatók örömére. A fürdőváros zöldterületeinek megtervezése mellett közreműködött több zalai város, település fasorainak, parkjainak, tereinek megújításában mint szaktanácsadó, tervező, felújítás-vezető.”

Péter Árpád, a Helikon Rádió felelős szerkesztője, a Zalaegerszegi Televízió főszerkesztője Zala Megyei Sajtódíjat kapott. Az indoklás szerint „magas színvonalú munkát végez a megye lakosságának hiteles és gyors tájékoztatása érdekében. A megyében történt jelentősebb eseményekről alkalmanként a közszolgálati híradókban is a valós helyzetet bemutató tudósításokkal jelenik meg. Színvonalas szakmai munkájával példát mutat kollégáinak, hitelesen tájékoztatva hallgatók, nézők, olvasók tízezreit.”

A zalai megyenapon összesen 17 díjat, címet adtak át olyan zalaiaknak, akik – ahogyan Manninger Jenő, a közgyűlés elnöke fogalmazott: - "szaktudásukkal, munkájukkal vagy emberi tartásukkal, példamutató tevékenységükkel kiemelkedtek".

ij

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán elnök: Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal

Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal, és a kétoldalú együttműködés fejlesztésében a kereskedelem, az energia és a logisztika területén

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 15:08, szerda | Bulvár

Hollywoodi világsztárokkal várja látogatóit a Budapest Comic Con

Idén is megrendezik Magyarországon a világ legnagyobb és legjelentősebb popkulturális eseményét, a Comic-Cont:

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink