Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2013. Április 30. 08:37, kedd | Helyi

Szakmai elismerésben részesült a Balatoni Múzeum igazgatója

Szakmai elismerésben részesült a Balatoni Múzeum igazgatója

Havasi Bálintot, a Balatoni Múzeum igazgatóját Pulszky Károly-díjjal tüntették ki.

A díjat 2013. április 26-án a Magyar Természettudományi Múzeumban a Pulszky Társaság Közgyűlésén vehette át.

A legnagyobb taglétszámmal rendelkező hazai múzeumi szervezet a Pulszky Társaság - Magyar Múzeumi Egyesület a Pulszky Károly-díjat olyan 40 évnél fiatalabb muzeológusnak vagy restaurátornak illetve közművelődési szakembernek adja át évente egyszer, aki irányító, elméleti vagy gyakorlati munkájával jelentős mértékben hozzájárult a magyar múzeumügy fejlődéséhez, a múzeumokban őrzött tudás széleskörű társadalmi népszerűsítéséhez. A Pulszky Társaság választmánya múzeumi szakemberek és közösségek beküldött javaslatai közül szavazással határozott a díj odaítéléséről.

A szakmai szervezet a díj odaítélésekor többek között kiemelte, hogy Havasi Bálint irányításával a Balatoni Múzeum csapata az elmúlt években több Európai Uniós pályázat elnyerésével jelentős múzeumpedagógiai programokat indított el, hazai valamint uniós pályázati források és az egykori fenntartó a Zala Megyei Önkormányzat segítségével megújította a múzeum állandó kiállítását, épületét.

A Balatoni Múzeum a tavalyi évben már szintén egy nagy presztízsű kitüntetésben részesült amikor megkapta az “Év Múzeuma 2012” díjat.

ij

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Életmód

Művészetek Völgye - Csaknem háromezer program az idei fesztiválon

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen

Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen az országba - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón, Budapesten.

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe