Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2012. Június 27. 22:09, szerda | Helyi
Forrás: balasport.hu / TV Keszthely

Száguldottak a 49-esek

Száguldottak a 49-esek

Első alkalommal rendeztek a Keszthelyi-öbölben a 49-es hajóosztálynak versenyt.

A szervező keszthelyi Phoenix Marinának több terve is van hasonló versenyekre. A 11 hajó részvételével zajló küzdelem két napon át tartott és nagyon látványos volt.

A 49-es egy olimpiai kétszemélyes osztály, ami először a Sydney Olimpián mutatkozott be. A könnyű, alig egy mázsás 49-eseket a sójánál nagy üggyel kellett a vízre helyezni.

A 49-es egy fiatal hajóosztály, de sok új hódolója van. A könnyű hajónak viszonylag nagy a vitorlafelülete és nagyon gyors. Irányítása fürgeséget és összhangot kíván a kétfős legénységtől.

Miután mind a 11 hajó felsorakozott a rajtvonalnál, a HUNcat katamaránról elindították a futamot. A verseny leglátványosabb része a forduló volt, ahol nagy volt a tumultus és sokszor csak pár méterre haladtak el egymással szemben a 49-esek.
Ebben a hajóosztályban a borulások sem ritkák.
A két napra 8 futamot terveztek, melyeken, aki ahányadik lesz, annyi pontot kap, így a legkevesebb pontot gyűjtő végez az első helyen. Három futam után a leggyengébb eredményét nem számolják az adott csapatnak, így ez egy igazságos rendszer.

"Keszthelyen a jövőben nagyobb hangsúlyt kívánnak fektetni a vitorlássportra." - mondta el a versenyt meglátogató Pálinkás Róbert, Keszthely alpolgármestere.

A Phoenx Marina nem titkolt szándéka az volt, hogy ezzel a versennyel megalapozzon egy esetleges későbbi nemzetközi nagy versenyt a Keszthelyi-öbölben.

Címkék: hajó, huncat, keszthely, verseny

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Életmód

Művészetek Völgye - Csaknem háromezer program az idei fesztiválon

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen

Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen az országba - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón, Budapesten.

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe