Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Augusztus 15. 16:00, csütörtök | Sport

Szabó Krisztián: Cél a Top5

Szabó Krisztián: Cél a Top5

Csomós Mixi és Nagy Attila az Országos Rallye Bajnokság, valamint a Peugeot kupasorozat hosszú szünete alatt sem tétlenkedik -

így a bózsvai Rallye3-as tesztfutam után egy nagy ugrást követően rajthoz állnak a soron következő Európa Bajnoki megmérettetésen,a 49. Barum Czech Rallye Zlin-en. Csehországba Mixiék már ismerősként térnek vissza, ezért a nívós mezőnyben komoly tervekkel fog autózni az East Motorsport párosa. Az elképzelésekről a csapatvezetővel, Szabó Krisztiánnal beszélgettünk.

Idén már jártatok egyszer Csomós Mixiékkel, Csehországban, most pedig egy újabb túrát szerveztek, ha jól tudom ugyanoda.
Az információk helyesek, a sikeres, tripla győzelmet hozó Cesky Krumlov Rallye után most az Európa Bajnokság részét képző Barum Rallye-ra utazunk el a fiúkkal, akik elhatározták, hogy újra megmérettetik magukat külföldön. Nem aprózták el, mert a kontinens legnívósabb mezőnyében fognak rajthoz állni a hét végén. Az elérhető futamok közül ez most mindenképpen a karrierük csúcsa.
Feltételezhetőleg az ellenfelek is csúcskategóriások lesznek...
Átböngésztük a rajtlistát, nagyon erős a mezőny, alaposan fel kell kötnie a párosunknak a tűzálló alsót, ha eredményesen akarnak szerepelni, de mindenképpen ez a cél.
Igazából már a finisben tart a felkészülés. Jól álltok ezen a téren is?
Mixi és Attila Peugeot 208 R2-es versenyautója már az elmúlt hét végén tökéletes formában volt, minden szükséges munkát elvégzett rajta a csapat, már csak a trélerre kell feltenni, készen áll a kihívásra. A fiúk folyamatosan készülnek, nézik a belsőkamerás felvételeket, virtuálisan ismerkednek a Barum Rallye aktuális pályáival. Szerencsére néhány új támogató is csatlakozott a csapatunkhoz, akiknek nagyon örülünk.
Nem először vesznek már részt Mixiék a Barum Rallye-n, volt amikor több, és volt amikor kevesebb sikerrel szerepeltek. Mi a terv az idei évre?
Kedvelik a fiúk ezt a futamot, természetesen törekszenek majd arra, hogy élvezék a versenyzést, ám, mint említettem nem csak a mókáért és a vidámságért vállalják be a távoli kirándulást. A célkitűzésük szerint szeretnének bekerülni a kategóriájuk öt legjobb párosa közé. Ez nem lesz kis falat a számukra, mert 25 páros nevezett a géposztályba. Nem is akárkik! Nemzetközileg elismert, tapasztalt versenyzőkről van szó, akik a legújabb autókkal gurulnak oda a rajtvonalhoz. Ehhez mérten Mixiéknek nem lesz túl sok tere a taktikázásra. Okosan, de a lehető legtöbbször tövig kell nyomniuk a gázpedált, azért, hogy a futam végén valóban a Top5-ben jegyezhessék a nevüket.
Köszönjük együttműködő partnereinknek:

East Motorsport Kft, Balázs- Diák Kft, ZÉG Kft, Vári- Vill Kft, Toptimber- Road Kft, Mika Gábor e.v., Alu Casting Support Kft, Tau- Trade Bt, Heda- Sped Kft, Zemplén Hard-Work Kft, Karóczkai Kft, Sárospatak Város Önkormányzata, Tiger Tools Kft, Gorzo Hungary Kft

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.