Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Május 10. 08:57, péntek | Helyi
Forrás: heviz.hu/Tóth András

Svájci - Magyar Konferencia

Svájci - Magyar Konferencia

Fotó: heviz.hu

Háromnapos konferenciát tartanak Hévízen a magyar Érted és Veled Alapítvány és a Svájci Idősügyi Tanács szervezésében a Danubius Health Spa Resortban.

- Egy lehetőséget adott a Svájci Államszövetség, hogy magyar és svájci partnerekkel közösen egy programot szervezzünk. A konferencia alkalmat teremt személyes találkozásra és tapasztalatcserére a magyar és a svájci idősebb generáció ellátásairól. Bemutatásra kerülnek az időspolitika alakítását szolgáló jó gyakorlatok. Összehasonlítjuk a demográfiai tényezőket, az időskori aktivitásokat. A konferencia a Sváci – Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával valósul meg- mondta Sipos Erika az Érted és Veled Alapítvány projektmenedzsere.

A résztvevők megtöltötték a konferencia helyszínéül szolgáló termet.

A konferencia megnyitóján köszöntőt mondott Prof. Dr. Szolcsányi János az Érted és Veled Alapítvány kuratóriumi elnöke, majd Kepli József János, Hévíz alpolgármestere méltatta a programot. Az alpolgármester beszámolt a résztvevőknek Hévíz eddigi pozitív eredményeiről a turizmus területén, kiemelte a Hévíz-Balaton Airport fontosságát. Elmondta, hogy szeretnének a közeljövőben olyan kapcsolatok kiépíteni, melyek eredményeképp a sármelléki repülőtéren Svájcból érkező gépek is landolnának, valamint azt, hogy testvérvárosi kapcsolat kialakítását tervezik svájci településsel.

Kepli József alpolgármester úr kiemelte a Svájci - Magyar kapcsolat jövőbeli lehetőségeit.

Jean-Francois Paroz, a Svájci Államszövetség magyarországi nagykövete köszöntőjében az eddigi svájci-magyar együttműködések erősítését hangsúlyozta.

- Svájc azon dolgozik, azon próbál segíteni, hogy a bővített Európai Unión belül található gazdasági és szociális egyenlőtlenségek kiegyenlítésre kerüljenek. Magyarországon 39 projekt kerül támogatásra, ami összesen 31 milliárd forintot jelent. Ez az alap különböző partnerkapcsolatok kiépítésére szolgál svájci és magyar települések, egyesületek között, erre jó példa a hévízi nyugdíjas konferencia is. Nagykövetként örömömre szolgál ennek a partneri kapcsolatnak kialakítása Hévízen. A szoros, közös munkához fontos, hogy a kooperáció és az együttműködés helyi és személyes szinten is működjön. - mondta a nagykövet.

Az együttműködésnek helyi és személyes szinten is müködnie kell - mondta a Nagykövet.

A háromnapos konferencia plenáris ülésein mutatkozik Svájci Idősügyi Tanács, szó lesz a balneoterápiáról, a magyar és svájci nyugdíjrendszerről, egészségbiztosításról, időskori ápolásról.

ij

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás