Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. December 21. 06:01, szerda | Sport
Forrás: mno.hu

Suárez nyolc meccset kapott rasszizmusért

Suárez nyolc meccset kapott rasszizmusért

Az Angol Futballszövetség (FA) nyolc mérkőzésről tiltotta el a Liverpool csatárát, amiért rasszista megjegyzéseket tett a Man United védőjére, Patrice Evrára.

Az uruguayi csatár az eltiltás mellett 80 ezer fontnyi büntetést is kénytelen befizetni, az ítélet ellen 14 napig fellebbezhet.

Az FA hivatalos közleménye részletesen, pontokba szedve tárgyalja Suárez bűneit, ezek szerint az október 15-én rendezett Liverpool–Manchester United bajnoki mérkőzésen sértő szavakkal inzultálta Evrát, mely megjegyzések egy része ellenfele bőrszínére, illetve etnikai hovatartozására utalt.

Suárez az ügy kirobbanása óta folyamatosan tagadja a vádakat, s menedzsere, Kenny Dalglish is őt támogatja. Sőt, Gus Poyet, korábbi uruguayi válogatott játékos bíróságra is hajlandó menni azért, hogy bizonyítsa honfitársa ártatlanságát.

A Fulham menedzsere, Martin Jol szerint is képtelenség a Suárez elleni vád, míg Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere természetesen saját játékosát támogatja az ügyben.

Suáreznek így a Wigan, Blackburn, Newcastle, Manchester City, Oldham (FA-kupa), Manchester City (Ligakupa), Stoke és Bolton elleni meccseket kell majd kihagynia.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.