Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Június 27. 22:02, szerda | Helyi
Forrás: balaton.vehir.hu

Spirit of Balaton

Spirit of Balaton

24 órás kerékpáros élmény- és teljesítménytúra a Balaton körül. 2012. július 7-én, szombaton, 8.00 órakor indul a mezőny.

A Spirit of Balaton minden év júliusának első szombatján megrendezett, 24 órás Balaton körüli kerékpáros élmény- és teljesítménytúra. Útvonala Balatonmáriafürdő főteréről indul az északi part irányába, majd a tó megkerülésével a déli parton tér vissza kiindulási pontjára. A Spirit of Balaton-ra a szervezők immár harmadik éve minden kerékpárost várnak, a részvétel teljesen ingyenes. Az esemény napja idén, 2012-ben július 7.-ére esik, a rajt reggel 8 órakor lesz.

A Spirit of Balaton résztvevőit a kerékpárút mellett felállított pecsételőállomások várják, ahol a honlapról szabadon letölthető és kinyomtatható pecsétkönyvbe összegyűjthetik az érintett Balaton-parti települések pecsétjeit. A tavalyi (akkor még Tour de Balaton néven szervezett) esemény során 20 pecsételőállomás működött a Balatont körbekerülő kerékpárút mellett vagy annak közelében. A Spirit of Balaton-on nem csak Balatonmáriafürdőről, hanem bármely másik pecsételőállomásról is el lehet indulni, a reggel 8 órai rajtnál későbbi időpontokban is, egyénileg és csapatban is. A túra hossza kb. 220 km, a tihanyi komppal rövidítve kb. 150 km.
A Spirit of Balaton előzetesen regisztrált résztvevőinek adatai, illetve az általuk küldött fotók és élménybeszámolók felkerülnek a rendezvény www.spiritofbalaton.hu címen elérhető honlapjára. A honlapon sok más, a Balatonnal és a Balaton körüli kerékpározással kapcsolatos információ is található, illetve lehet böngészni a 2010-es és 2011-es rendezvényen készült fotók és élménybeszámolók között. A szervezők sok szeretettel várnak minden kerékpárost a 2012-es Spirit of Balaton-ra, akár az egész Balaton-körre, akár csak egy-egy rövidebb szakaszra csatlakoznak!
A rendezvény fővédnöke Czene Attila sportért felelős államtitkár.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.