Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Április 15. 13:57, péntek | Helyi
Forrás: police.hu

Speedmarathon Zala megyében is

Speedmarathon Zala megyében is

A lakosság javaslatait is figyelembe veszi a rendőrség a helyszínek kiválasztásában.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL, 24 órás összeurópai sebességellenőrzést – úgynevezett Speedmarathont – végez, melyhez 24 tagállam csatlakozott. Figyelemmel az elmúlt évi kedvező tapasztalatokra, a rendőrség ismét részt vesz ennek végrehajtásában.
Az ellenőrzés ideje alatt, 2016. április 21-én 6 órától 2016. április 22-én 6 óráig, ténylegesen 24 óra időtartamban, a rendelkezésre álló valamennyi változtatható helyű Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont (vhKKEP) használatban lesz Zala megyében is. A 24 óra során egy vhKKEP részére több ellenőrzési helyet jelölnek ki, egy helyszínen folyamatosan legfeljebb 4 órán keresztül lesz ellenőrzés.
Az ellenőrzés célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása, a balesetmentes közlekedés elősegítése.
A 2015-ös akcióhoz hasonlóan a rendőrség az ellenőrzési helyek kijelölési folyamatába a lakosságot is be szeretné vonni, így ez évben is javaslatokat vár arra, hogy az említett 24 órás időszakban hol kerüljön sor sebességellenőrzésre.
A javaslatokat a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a speedmarathon@zala.police.hu email címen várják 2016. április 19-én 8 óráig.
A lakosság jelzései alapján, a javasolt helyszínek adottságainak ismeretében a közlekedésrendészeti elemző-értékelő munka során a megyei rendőr-főkapitányságok 2016. április 20-ig jelölik ki a pontos helyszíneket és időpontokat, amelyről a nyilvánosságot tájékoztatják.
A rendőrség a helyszíni ellenőrzésekre a javaslatot tevők közül helyszínenként 10-10 főt meghív, akik e-mailben kapnak értesítést a részletekről.
Az ellenőrzést követően a rendőrség az eredményekről tájékoztatja a nyilvánosságot.

(fotó:police.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.