Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2013. Január 09. 22:28, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Sorozatos betörések miatt előzetes letartóztatásba került öt ember

Sorozatos betörések miatt előzetes letartóztatásba került öt ember

Keszthelyen és környékén elkövetett sorozatos betörések, lopások miatt került előzetes letartóztatásba öt ember

- mondta el szerdai zalaegerszegi sajtótájékoztatóján a keszthelyi rendőrkapitány.

Horváth István arról számolt be, hogy a négy férfi és a nő tavaly március óta több keszthelyi és Keszthely környéki családi házba tört be, és készpénzt, karórákat ékszereket lopott el.
Többségében németek birtokában lévő házakat figyeltek meg, a betöréseket akkor követték el, amikor a tulajdonosok vacsorázni mentek. Befeszítették az ajtót vagy az ablakot, módszeresen átkutatták a házakat, majd az értéktárgyakkal, készpénzzel távoztak.
A rendőrök a napokban Fejér megyében fogták el az öt embert, amikor éppen el akarták adni a lopott holmikat. A 28 éves G. Nikolett ekkor a melltartójába rejtette az ékszereket, egyik társuk, a 33 éves Gy. Csaba pedig a kocsijában próbált elbújni a rendőrök elől.
A jelentős értékre elkövetett betöréses lopás bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indított eljárásban a 26 és 42 év közötti elkövetőket a Zala Megyei Törvényszék előzetes letartóztatásba helyezte.
Horváth István az MTI kérdésére hozzátette: a gyanúsítottak az eddigi információk szerint csaknem négymillió forint értéket tulajdonítottak el betöréseik során.

IJ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.