Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. Október 29. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Sok lesz a napsütés a hosszú hétvégén

Sok lesz a napsütés a hosszú hétvégén

A hajnali ködfoltok feloszlása után sok lesz a napsütés a hosszú hétvégén. Eső mindenszentek napján, hétfőn várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Pénteken a párásság és a köd megszűnése után folytatódik a derült, napos, száraz idő. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de a Győr-Szeged vonal széles sávjában időnként megélénkülhet a szél. A leghidegebb órákban általában mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul a hőmérséklet, de a fagyzugos helyeken akár mínusz 5, míg a magasabban fekvő részeken akár plusz 5 fok is lehet. Délután 13 és 17 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Szombaton a legtovább a nyugati, délnyugati megyékben maradhat meg a köd. Napközben napsütéses idő várható csapadék nélkül. Több helyen megélénkül, néhol megerősödik a szél. Hajnalban mínusz 3 és plusz 7, a délutáni órákban általában 12 és 17 fok közötti értékeket mérhetnek.

Vasárnap hajnalra is több helyen képződhet köd. Feloszlása után az ország nagy részén több órára kisüt a nap, csapadék nem valószínű. A légmozgás élénk, a Dunántúl északi felén helyenként erős lehet. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 7, a maximumhőmérséklet 12 és 17 fok között várható.

November elsején, hétfőn a ködfoltok megszűnése után délig számottevő csapadék nem valószínű, a délutáni, esti óráktól viszont nyugat felől egyre több helyen eleredhet az eső. Sokfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon meg is erősödik a szél. Hajnalban mínusz 3 és plusz 9 fok között alakul a hőmérséklet. Délután 9-18 fokig melegszik fel a levegő, északkeleten lesz hidegebb - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során